Zomer!

Het was bar koud geweest ’s nachts en waar de zon normaal rond 6:45 op de tent verscheen bleef dat nu uit. Toen we ons hoofd buiten de tent durfden te steken zagen we waarom: dikke mist. Met allemaal een dikke trui aan de buren voor ons uitgezwaaid en ontbeten.
De zon bleek een uur nodig te hebben om alle mist weg te vagen en toen was het eindelijk helemaal onbewolkt, en meteen ook warm. Om niet meteen op het heetst van de dag in de zon te zitten besloten we de picknick aan de rivier nog eens over te doen. Uiteindelijk in Castelnaud twee uur in de schaduw van een boom gezeten, aan de oever van de Dordogne.

image

Later op de middag teruggereden naar de camping aangezien we al lang naar het zwembad hadden kunnen staren maar er nog nooit in hadden gelegen. Snel omgekleed en het voorstel om lekker in het lauwe kinderbad te beginnen werd door Luus resoluut van de hand gewezen. Er was maar één optie en dat was het grote bad. Papa waarschuwde nog dat dat wel erg koud was (want niet verwarmd) maar dat was geen probleem. De overige badgasten vielen vervolgens bijna van hun bedjes door het gegil van Luus toen ze in het water lag, papa wist haar er van te overtuigen dat het even duurde voordat ze “door” was, en dat deed ze. Heerlijk gezwommen tot Luus wat begon te bibberen. Ondanks dat vond ze het prachtig.

image

Kilian was wat moe en heeft vandaag nog maar even niet gezwommen. Verder doet hij het fantastisch, ook in de warmte is het een superblije baby.

image

Morgen gaan we een boottocht maken als het weer het toe laat. De voorspellingen voor de komende week zijn in ieder geval erg goed.

3 reacties

  1. Eindelijk zomer? Hetis wel te hopen. Lucia en Kilian hebben het volgens de foto’s goed naar hun zin. Hier alles goed. Met de katten is het ok. Behoorlijk actief. Jullie katten lijken wel hondjes. Niet bij mij weg te slaan. Afgelopen woensdag opadag bij Julian. Gewandeld naar de nieuwe waterweg. Schepen kijken. Julian keek zijn ogen uit. Ziek van het nederlands elftal. Genante vertoning. Volgens mij exit. De wedstrijd frankrijk_oekraine is nu gestaakt vanwege veel regen en onweer. Ook daar slecht weer. Vandaag hier ook regen. Nog veel plezier, gr. X Oop.

    1. Dank! Het is hier nog steeds heerlijk heet. Dat betekent dus elke middag zwemmen 🙂 De kinderen hebben het super, Luus heeft het wel nog bijna dagelijks over Gwen en/of Roy! Ze heeft al heel wat tekeningen voor ze gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.