Aquarium

Helaas geen zon vanochtend toen we opstonden. Nog wel droog kunnen ontbijten (voor het eerst en meteen ook voor het laatst Choco-pops gegeten) en daarna meteen op weg gegaan naar de Ford garage in Sarlat. We hadden ons taaltechnisch  goed voorbereid, lekkage in het Frans is ‘fuite’, maar dat bleek wonderwel niet nodig. De dame achter de balie bleek vloeiend engels te spreken. Aangezien we pas in de middag terecht konden gingen we eerst nog wat anders gaan doen. Het hemelwater kwam inmiddels overvloedig naar beneden dus was het zaak om een indoor activiteit te bedenken. De keus viel op het Aquarium du Perigord Noir in Les Eyzies.
Daar aangekomen werden we verwelkomd door een enorm kabaal, afkomstig van een aantal schoolklassen die op excursie waren. Eenmaal binnen het aquarium bleek het met de drukte gelukkig erg mee te vallen. Luus vond het allemaal prachtig en het was inderdaad erg mooi opgezet. Naast vissen waren er ook slangen en andere reptielen te zien.

image

Luus had geen zin om op de foto te gaan

In de namiddag naar de garage gereden. De monteur zag tot zijn ontzetting een C-Max met dakkoffer binnenrijden waaruit vier personen kwamen rollen. Een kwartier later stonden we weer buiten. De lekkage bleek condens te zijn van de airco en het hoorde dus zo. Waarom dit nooit eerder is opgevallen snappen we niet maar we waren al erg blij dat er geen grote reparatie nodig was. Inmiddels was het weer droog, komende dagen zou het mooi moeten zijn.

1 reactie

  1. In nederland gebruik je de airco niet zo intensief en wij hebben geen bergen de auto moet veel meer zijn best doen. En de temp is vaak wat hoger op vakantie bestemmingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.