Jardins de Marqueyssac

Wat te doen op de laatste vrij in te vullen dag? Meerdere ideeen hadden de revue gepasseerd, waaronder die van de Jardins de Marqueyssac. Deze tuinen horende bij het Chateau de Marqueyssac bevinden zich op een afgeplatte heuveltop en worden gekenmerkt door een enorme hoeveelheid buxussen die twee keer per jaar worden gesnoeid. Aangezien Bé het bekijken van tuinen niet direct tot haar favorieten rekende waren we wat huiverig maar omdat het op slechts een kwartier rijden lag en de verhalen op internet alleen maar positief besloten we toch te gaan.
Het weer was prachtig vandaag met af en toe een wolkje en niet de benauwde hitte die we eerder hadden gehad. Aangekomen bij de parkeerplaats bleek het met de drukte mee te vallen en konden we na het betalen van de toegang op pad. Het letterlijke hoogtepunt was een uitzichtplatform dat we al hadden zien liggen tijdens de eerder gemaakte boottocht. Meerdere routes liepen er door de tuinen naaru toe en we kozen voor de route “langs de kliffen”, een pad dat langs de uiterste rand van de heuveltop liep.

image

Het bleek nog een behoorlijke klim te zijn waar we ondanks buggy en buikdrager geen enkele moeite mee hadden. Ook Luus liep fantastisch naar boven en Kilian keek goed ingevet en met pet op z’n ogen uit. Het was echt een ontzettend mooie wandeling met aan de ene kant buxussen, bos en rotswanden en aan de andere kant de glinsterende Dordogne in het dal. We hadden uitzicht op bijna alle plaatsen en kastelen die we de afgelopen weken hebben bezocht, van Castelnaud en Beynac tot aan La Roque-Gageac. Aan kinderen was tijdens de wandeling ook gedacht, niet alleen was er een kleine spannende route voor de allerkleinsten, ook kwamen we boomhutten tegen en was er een speeltuin midden in het bos. Het uitzicht vanaf het platform was de klim absoluut waard.

image

Uitzicht op La Roque-Gageac

Na de wandeling terug wat gegeten op het terras bij het chateau. Dat het deze vakantie op het gebied van de horeca niet gladjes verloopt werd nog maar weer eens duidelijk toen we een brok steenkool dat door moest gaan voor een croque monsieur naar de keuken terug moesten sturen.
Op het heetst van de dag de laatste inkopen gedaan en toen terug naar de camping. Met Luus nog even het zwembad ingedoken en toen zat de dag er weer op. Morgen wordt het inpakdag met alleen nog een keertje zwemmen als ontspanning. Ook nog navraag gedaan wat het eindbedrag voor de bijna drie weken op de camping  wordt en dat bleek inclusief de laatste nacht in een chalet op €380 te komen. Leve het voorseizoen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.