Ile Tudy, nee toch maar nie

Vanochtend begon de dag om half negen na een onrustig nachtje. Kilian werd om onduidelijke reden een aantal keren wakker en daardoor gingen er wat uurtjes slaap verloren.

image

image

Waar we gisteren de kust ten oosten van Concarneau hadden verkend hadden we vandaag het plan om naar het westen te rijden. Beginpunt was Ile Tudy, meer vanwege de naam dan door de bekendheid van het plaatsje. Na een half uur rijden kwamen we aan bij de parkeerplaats, deze bleek echter voorzien van een barrière om campers te weren. Omdat we niet helemaal zeker waren of we er met de dakkoffer wel onderdoor konden was Bé uitgestapt. De barrière bleek hoog genoeg maar afgeleid door het hele gebeuren zagen we een een ronde verhoging in de weg over het hoofd. Met een krakend geluid werkte de auto zich over de verhoging. Een blik onder de auto liet zien dat er één en ander was verbogen, verder gelukkig geen waarschuwingslampjes of onheilspellende geluiden.
Toch maar een garage opgezocht (leve Google en de smartphone) die helaas dicht bleek vanwege de siësta. Na een half uur  wachten kwam er toch iemand om de auto op de brug te zetten.

image

Gelukkig bleek alleen een beschermingsplaat te zijn beschadigd en los geschoten. Twintig minuten later reden we heel opgelucht weer verder zonder dat de garage er iets voor in rekening had gebracht.
Na dit hele gebeuren was de zin in Ile Tudy een beetje verdwenen dus besloten we de koers te verleggen naar Mousterlin. Echt spectaculair was dit dorp niet, hoewel het uitzicht over de oceaan wel weer prachtig was. Wat vooral overheerste was de geur van rottende eieren, schijnbaar veroorzaakt door rottend zeewier. Na wat foto’s maar snel verder gereden.

image
image
image

De laatste stop van vandaag was bij het dorp waar we al een aantal keer doorheen waren gereden, La Fôret Fouesnant. Wat daar vooral was opgevallen vanuit de auto was een 16e eeuws kerkje, daar gingen we naar op zoek. Het kerkje was prachtig maar uiteindelijk bleek dat ook het enige te zijn dat de moeite waard was. Verder vooral heel veel auto’s en een smorende hitte.
Bé had voor het avondeten een heerlijke Griekse salade gemaakt waar de Luus en Kilian ook heerlijk van hebben gegeten. Vanavond gaan we eindelijk eens een keertje badmintonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.