Van zwembad naar zee

Na de grotendeels miezerige dag van gisteren begon deze dag al niet veel beter. Vanuit de tent gezien was Beg-Meil aan overkant van de baai nauwelijks te zien en grauwe, grijze wolken overheersten. Voordeel van onze tent is dat we bij nat weer gewoon onder de luifel kunnen gaan ontbijten, dat deden we dus ook. Aangezien we gisteren al het plan hadden opgevat om een zwembad op te zoeken werd er druk gezocht naar zwembaden in de omgeving (leve de gratis Wifi hier op de camping).  In Concarneau bleek een nieuw zwembad te zijn geopend in maart, deze was vanwege technische problemen al weer gesloten.  Het dichtstbijzijnde bad bleek in Fouesnant te zijn, een klein kwartier rijden.
Met alle zwemspullen ingepakt gingen we aan het eind van de ochtend op weg, om na vijf minuten al vast te lopen in een enorme opstopping. De vertraging bleek te worden veroorzaakt door toestromend publiek naar een markt met regionale producten in Foret-Fouesnant. Dit kleine dorpje ligt in een soort kom waar meerdere wegen op uitkomen en er zijn niet bijster veel parkeerplaatsen. Blijkbaar was er op deze grijze zondag massaal gekozen om er op uit te trekken.
Met angst en beven reden we naar het zwembad met de verwachting daar al net zo’n chaos aan te treffen. Vreemd genoeg reden we een vrijwel lege parkeerplaats op. Het zwembad zelf bleek al net zo rustig, ondanks dat het best een uitgebreid complex was. Luus stond te stuiteren om het water in te gaan maar Kilian zag het allemaal niet zo zitten. Na een flinke ontdooi-periode in het warme peuterbadje ontdekte hij een kleine glijbaan. Vanaf dat moment was het allemaal goed. Papa was met Luus inmiddels al een aantal keer van de grootste glijbaan geweest (maarliefst drie wenteltrappen omhoog klimmen) toen Kilian dat ook wel eens wilde proberen. Ook dat was een groot succes.
Nadat de glijbaan uitputtend was verkend was het al weer tijd om naar de tent te gaan. Als tussenstop gingen we naar de McDonald’s in Concarneau. Tot onze verbazing was er geeb grijze wolk meer te bekennen toen we het zwembad uitliepen, de lucht was blauw. Niet alleen dat, ook de temperatuur was voor het eerst echt zomers. Na de McDonald’s zijn we dan ook neergeploft op Kernous Plage en hebben de rest van de middag heerlijk aan het strand gelegen.
image

image

Na een simpele avondmaaltijd met brood lag Kilian al snel in zijn bedje. Luus maakte papa nog even in met een spelletje Memory en dook toen ook haar slaapzak in. Papa en mama zitten met een kop thee nog te genieten van de ondergaande zon op de Baie de la Fôret.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.