Le jour sans soleil

Geen zon gezien vandaag. De dag begon grijs en eindigde grijs. Gelukkig geen regen gehad en koud was het ook niet, maar de Bretonse kust ziet er toch echt anders uit in de zomerzon. De voorspellingen blijven wel positief dus we bereiden ons nog steeds voor op minimaal een paar dagen echt zomerweer.
Na een douchesessie vanochtend waarbij Kilian zich weer flink liet gelden, stapten we in de auto om naar de oude stad van Concarneau te rijden. Vorig jaar al eens op een drukkend warme zomeravond een kijkje genomen, maar dat was een bliksembezoek geweest. De rit vanaf de camping langs de kust is altijd een mooie route, zelfs als de zon ontbreekt.
Kilian viel compleet stil bij het zien van een levend standbeeld in de vorm van een piraat (perfecte kopie van Johnny Depp in Pirates of the Caribbean), die zich bij de stadspoort had opgesteld. Met enige moeite kregen we hem toch dragend het oude stadsdeel binnen. Leuke rondwandeling gemaakt door het kleine centrum en over de oude stadsmuren.
image

image
De rest van de middag werd gevuld met een ritje oostwaarts langs de kust. Op goed geluk zijn we wat kleine weggetjes gaan rijden en kwamen uiteindelijk uit bij een vrijwel leeg strand. Waar we hier eigenlijk alleen nog maar zandstranden gewend zijn, bleek dit een strand te zijn met hele fijne kiezels: Plage Kerdalé. Ondanks de bewolking hebben we hier heerlijk gezeten.
image
image
image

Op de terugweg boodschappen en in Nederland onbekende Kitkat-ijsjes gegeten, speciaal uitgekozen door Luus.
Terwijl ik dit schrijf is de lucht helemaal opengetrokken en zitten we lekker voor de tent. Kilian’s knuffel (waar zijn speen aan vast zit) is op miraculeuze wijze verdwenen ergens in de tent, hopelijk houden we het vannacht rustig…

2 reacties

  1. Klopt, gebeurt hier wel vaker. Vandaag ook eerste echt warme dag gehad. Meteen weer zo warm dat we weer blij waren met een sporadisch wolkje.
    Sterkte daar in de Hollandse hitte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.