Cap Coz

Na een late avond begon de dag relatief vroeg aangezien papa en Kilian al om half acht wakker waren. Het waaide hard buiten maar de zon liet zich gelukkig wel zien. We deden rustig aan en kwamen bij het plannen maken uit bij één van de zaken die we nog op onze lijst hadden staan: Cap Coz. Het strand bij Cap Coz kunnen we vanaf Kernous Plage zien en hoewel het er naar onze maatstaven wel wat “hip en surf” uitzag, waren we toch wel benieuwd.
Met alles en iedereen ingepakt gingen we op weg, de temperatuur was inmiddels al flink opgeklommen tot zomerse waarden. Bij de eindbestemming aangekomen vonden we snel een parkeerplek en tot onze verrassing vijftig meter verder een nauwe steeg die met een trapje direct uitkwam op een prachtig lang en breed strand. Er lagen verder redelijk weinig anderen dus een plek was snel gevonden. Na het uitrollen van de handdoeken en het opzetten van de parasol riep papa dat het er nu toch maar eens van moest komen. Na een sprint van zeker honderd meter over het strand en nog eens vijftig om de ondiepe branding door te komen plonsde hij in de Atlantische oceaan (koud!!!). Luus, die zat te kijken, wist niet hoe snel ze haar badpak aan moest trekken en volgde al snel, even later gevolgd door mama. Papa was inmiddels al weer aan het opwarmen en bleef bij Kilian, die geen enkele interesse toonde in die grote bak met koud water.
image

image

Na enkele uren zwemmen en schelpen zoeken had mama de ongetwijfeld mooiste schelp van de vakantie gevonden en begon de lucht opeens te betrekken. Volgens Luus zagen de wolken er uit als een monster en het begon inderdaad opeens te rommelen. Snel alles ingepakt en naar de auto terug gegaan, onderweg naar de Leclerc vielen de eerste druppels al naar beneden. Eenmaal binnen in de supermarché ging het pas echt los met stortregens en hagel. Op de camping aangekomen was het ergste al weer achter de rug. In de smorende hitte hebben we nog genoten van echte Bretonse appelcider en Spaghetti a la Bé. Na een douche (nee, Kilian was nog steeds niet geamuseerd) Kilian direct naar bed en met Luus nog een spelletje gedaan.
Inmiddels is er hier behoorlijke zeemist komen opzetten en is het weer afgekoeld.  Weersverwachting is niet optimaal, we gaan het per dag bekijken.

2 reacties

  1. Jullie vakantieplezier kent geen grenzen. Leuke foto’s en beschrijvingen. Het is hier tropisch warm. Lisette en de kids zijn geweest om van het strand te genieten. Simba ligt nu permanent in bad bij de kraan. Nog veel plezier de laatste dagen. X. Oop.

    1. Ja, het is in Nederland op dit moment warmer dan hier en dat vinden we eigenlijk helemaal niet zo erg… Nog een paar dagen idd en komt de terugreis er al weer aan, we gaan nog de laatste paar dingen doen die we nog willen zien. Aai voor Simba en sterkte daar met de hitte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.