(On)rustig dagje

De kinderen, vooral Lucia, vroeg er al dagen om: een rustdag op de camping. Hoewel papa en mama er behoorlijk tegen op zagen om met dit warme weer een hele dag op de camping door te moeten brengen, gingen we toch maar overstag. Er was immers behoorlijk goed gelopen de afgelopen dagen.
De dag begon mooi en het beloofde weer snikheet te worden. We hadden dit jaar voor het eerst een tarp mee en die kwam nu goed van pas. Om wat extra schaduw te creëren werd de tarp aan de luifel vastgemaakt.

image

Tent met tarp

De ochtend en het begin van de middag werden luierend doorgebracht. Een beetje zwemmen, een beetje lezen, wat drinken en eten en grote ijsjes eten.

image

IJsje met Kilian

Halverwege de middag stak er een lekker verfrissend windje op, dat na een tijdje zo aanwakkerde dat de tarp weer werd afgebroken. Er kwam ook een enorm donkere lucht aan en de onrust op de camping nam wat toe. Tenten werden extra verankerd, spullen werden naar binnen gehaald en kinderen werden thuis geroepen. Het feit dat de zoon van de camping eigenaar langs kwam rennen en riep dat alles goed vastgezet moest worden werkte ook niet rustgevend.
Onze buurman, een man op leeftijd die hier al jaren komt, maakte zich wat minder druk. De wind kwam nu uit het dal en hij wist te vertellen dat wanneer de wind uit de bergen kwam en klonk als een sneltrein, dan moest je je schrap zetten. Maar dat komt hier maar eens in de zoveel jaar voor…
De donkere lucht bleek inderdaad alleen wat regen en onweer te brengen en we konden alsnog  in de brandende zon ons potje koken. Eenmaal aan tafel diende zich de volgende donkere lucht aan en deze bracht een behoorlijke bak met regen.

image

Eten met een naderend onweer

Voor de komende dagen is de voorspelling nog steeds dat het boven de 30° blijft.

1 reactie

  1. Hi allemaal, het kan soms aardig spoken tussen de bergen. Het weer kan zo omslaan. Dat maakt het spannend en alert zijn. Al met al hebben jullie een mooie vakantie. Iedereen naar het zin. Wat wil je nog meer. Hier alles goed. Simba komt af en toe bij mij op bed liggen en vraagt aandacht. Nog veel plezier daar. HG Xx Oop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.