Raggal

Na een rustdag op de camping waren vooral papa en mama weer toe aan war actie. De actie begon wat laat aangezien we pas om half negen met z’n allen wakker werden, het was gelukkig weer droog en onbewolkt na een hoop regen ’s avonds en ’s nachts. Als eerste gingen we op zoek naar bergschoenen voor Luus, ze loopt als een kievit op haar sandalen maar echte bergschoenen horen er wel een beetje bij.
Op aanraden van een moeder op de camping gingen we naar een sportwinkel in Raggal waar ze voordelige schoenen zouden hebben in kleinere maten. Dat klopte inderdaad, voor het luttele bedrag van €20 had Luus een paar mooie schoenen. De maat van Kilian hadden ze helaas niet. De ouders van Senna, het vakantievriendinnetje van Luus, hadden aangeboden om een set goedkope berg-wandelstokken voor ons mee te nemen tijdens het winkelen in Bürs. Vanaf morgen gaat Luus op pad met echte schoenen en stok.

image

Luus op haar nieuwe bergschoenen

Het effect van de nieuwe schoenen was helaas niet merkbaar tijdens de wandeling vandaag. We hadden gekozen voor de Kneipp Activ Weg in Raggal maar na bijna anderhalf uur waren we nauwelijks opgeschoten.

image

Kneipp Activ Weg in Raggal

Zowel Luus als Kilian hadden er geen zin in en waren niet vooruit te branden. Met enige tegenzin maar gekozen voor de korte variant van de wandeling die we na bijna twee uur uitliepen (opgave volgens de kaart 30 minuten…).

image

Relax stoelen langs de wandeling

Aangezien de supermarkt pas om 14:30 weer open ging, eerst nog een aantal winkels bezocht voor schoenen voor Kilian maar zonder resultaat. Daarna de boodschappen gedaan om echte pannenkoeken te gaan bakken. Pannenkoekmix kennen ze hier niet maar met wat Kuchenmehl, eieren en melk toverden we een stapel lekkere pannenkoeken op tafel. Het was een heerlijke zwoele, windstille avond en de kinderen lagen pas na tien uur in bed.

4 reacties

  1. Gave schoenen!! we vroegen ons al heimelijk af hoe jullie schaamteloos op goede stappers liepen met de kids op slippertjes, haha! Echt mooi daar trouwens!! jaloers, jaloers…en nog top weer ook. voorspelling voor de Ardennen niet echt denderend volgende week.. we wachten af.

    1. Voorspellingen voor hier zijn ook wat wisselvallig. Vanochtend was het nog heel warm maar vanmiddag en vanavond veel onweer en regen gehad.
      Kon ook eigenlijk niet anders, het is zo lang warm geweest hier. Hoop dat het voor de Ardennen gaat meevallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.