Seewaldsee

Een voorzichtig zonnetje maakte ons vanochtend wakker. De nacht was wat onrustig geweest aangezien Luus een driftbui in haar slaap had en Kilian tot drie keer toe ruzie met zijn slaapzak. Het feit dat de dag droog begon zorgde voor een beetje hoop dat we vandaag toch echt een keer naar de Seewaldsee zouden kunnen gaan.
Na een ontbijt in het zonnetje alles snel ingepakt en naar het beginpunt gereden. Een ultiem toeristen treintje, rood-geel met een dakje en muziek, stond daar al op ons te wachten om de twee kilometer te overbruggen naar het meer. De Seewaldsee ligt in een soort natuurlijke kom en staat er om bekend dat het water een heerlijke en constante temperatuur heeft. Ideaal dus om eens een duik te nemen in iets waar eens geen chloor in zit.
We hadden met Luus en Kilian afgesproken dat we óf heen, óf terug met het treintje zouden gaan en de keus viel op de heenreis.

image

Tjoeketjoek

Na een kwartiertje rijden kwamen we aan en Luus kon niet wachten om het water in te duiken. Kilian rende er direct achteraan, even later gevolgd door papa en mama. Het was er heerlijk rustig dankzij de wat wisselende weersverwachting. De rest van de ochtend en het begin van de middag hebben we heerlijk gezwommen en in het zonnetje gelegen. Het was inmiddels al weer zo warm geworden dat we een parasol huurden bij de berghut.

image

De Seewaldsee

image

Luus in het water

image

Steentjes gooien vanaf de kant

De terugweg verliep helaas hectisch omdat Luus geen zin had om terug te lopen maar uiteindelijk kwamen we toch bij de auto aan. Na boodschappen en een douchesessie was het tijd om de rest van het Kuchenmehl om te zetten in pannenkoeken. Een dreigende onweerslucht dreef gelukkig net het naburige dal in waardoor het alleen wat regende.
De verwachtingen voor morgen zijn slecht, waarschijnlijk een dagje voor een binnenzwembad of weer een stadje.

2 reacties

  1. Wat een prachtige natuur. De kids genieten volop. Dat worden straks traantjes.
    Het slechte weer komt er hier aan. Storm en regen.
    Het is hommeles in het kattenpension. Aftasten en blazen.
    Nog veel plezier daar.
    Xx Oop.

  2. De poezen moeten blijkkbaae even nieuw evenwicht vinden met de afdeling Vlaardingen er bij ?
    Het is hIer inderdaad erg mooi, wel een beetje een omslag in het weer gehad waardoor de hitte is verdwenen. Hopelijk nog wel wat meer zon de komende dagen.
    De storm is wel heel heftig geweest lezen we, geen stormschade in Schoorl/Warmenhuizen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.