Silvretta Hochalpstrasse

Zoals voorspeld deed de zon vanochtend inderdaad zijn best om ons de tent uit te krijgen. De hemel was vrijwel wolkenloos en de lucht weer helder, perfecte omstandigheden voor de Silvretta Hochalpstrasse.
Deze weg is alleen geopend in de zomer en voor toegang moet worden betaald  (€15). Vanaf het westen, waar wij vandaan kwamen brengen maarliefst 32 haarspeldbochten je naar de Bielerhöhe,  net boven de 2000 meter. Onderweg passeer je drie stuwmeren en heb je uitzicht op onder meer de Piz Buin (3300 m).
Na een uur rijden kwamen we bij de tolpoort en begon de klim via de haarspeldbochten, gelukkig had niemand last van misselijkheid maar we waren allemaal blij met wat frisse lucht toen we het hoogste punt bereikten.
Het was te merken dat het niet alleen mooi weer was maar ook nog eens zondag want het was druk. Bij de  Silvretta Stausee was geen parkeerplek meer te vinden door alle bussen, auto’s en motoren. Alleen de parkeerplaats van het Silvretta Haus had nog plek voor bezoekers waardoor we ons zelf trakteerden op een kop cappuccino en een apfelstrudel. Alle stoelen op het terras waren voorzien van een fleecedeken en we hadden prachtig uitzicht op het stuwmeer en de omringende bergen.Na de koffie begaven we ons in de stroom toeristen en slenterden we over de dam van het stuwmeer.

image

Wandelen over de dam van de Silvretta Stausee

Vanaf het hoogste punt reden we verder tot de tolpoort aan de andere kant, waar we snel weer rechtsomkeert maakten en stopten bij een meertje langs de weg. Daar hompen brood met chocopasta gegeten en steentjes in het water gegooid tot we er genoeg van hadden en weer koers zetten naar de camping.

image

Tijd voor lunch

image

Truien aan!

Op de terugweg vielen Luus en Kilian allebei in slaap en in Raggal aangekomen bestelden we pizza’s voor het avondeten. We hadden op de camping al heel wat pizzadozen voorbij zien komen van de plaatselijke pizzabakker en waren erg benieuwd of het lekker was. Gelukkig was dat het geval, zelfs Kilian at drie stukken op.
Waar we eerder deze week een ware vliegenplaag hadden nadat een boer even verderop in het dal mest had uitgereden, is er vanaf vandaag een leger aan wespen gearriveerd. Bij thuiskomst vandaag zaten er zo’n tien onder de luifel… Een behulpzame buurman die zelf nog geen last had, had een wespenvanger die we mochten gebruiken. Simpel maar heel effectief.
Luus is het verdriet van het vertrek van haar vakantievriendinnetje Senna een beetje te boven en heeft nu zelfs twee vriendinnen. Kilian heeft weinig leeftijdsgenootjes op dit moment maar  doet dapper met de meiden mee.
Het regent nu flink, morgen waarschijnlijk ook niet heel goed. Dagje zwembad?

1 reactie

  1. Geweldig om zo’n tocht over de Silvretta Hochalpstrasse te maken. Het stuwmeer heeft wat weg van Lake Louise. Jullie hebben los van de wespen een supervakantie. Het weer hier is knudde. Met Simba gaat het goed. Nog wel behoedzaam en af en toe over en weer blazen. Plezier nog. X. Oop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.