Bregenz

Voor het eerst een echt bewolkte dag vandaag, wel droog dus hadden we verder geen reden tot klagen.
We waren nog niet zeker over war we wilden doen. Wandelen had de voorkeur maar we merkten al snel dat Luus en Kilian al meteen na het opstaan vrij licht ontvlambaar waren. Moe dus, en bergop wandelen is dan geen goed idee.
Een ander plan van papa was om een bezoekje te brengen aan Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg en gelegen aan de Bodensee. De stad bestaat uit een zgn untenstadt, modern want platgebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog, en een obenstadt met een middeleeuws karakter. Vooral dit laatste sprak met name mama erg aan.
Na een klein uurtje rijden kwamen we aan in Bregenz en vonden vrij eenvoudig een parkeergarage die ons direct in het centrum bracht.
Het is goed te merken dat we, Warmetuutse boertjes die we al zijn, op een rustige plek op vakantie zijn. In Feldkirch en ook vandaag is het weer even omschakelen bij het zien van het drukke verkeer, bedelaars en gehaaste mensen. Als eerste werd voet gezet naar de middeleeuwse straatjes van de obenstadt.
Deze waren vrij snel te vinden en inderdaad erg mooi. Een ander beroemd gebouw in dit oude stadsdeel is de Martinsturm, de grootste “zwiebelturm” van Oostenrijk dankzij de kenmerkende ui-vormige koepel bovenop.

image

De Martinsturm

Onze meegebrachte broodjes dienden als lunch en werden opgegeten in een parkje met uitzicht op de Sankt Galluskirche.
Daarna daalden we af naar het nieuwere gedeelte van de stad waar we langzaam richting de boulevard liepen met uitzicht over de Bodensee.

image

Blije kindjes met koekjes

Het was een hele brede boulevard met ruimte voor fietsers, skaters en wandelaars en legio restaurantjes, speeltuinen en ander vermaak. Na wat heen en weer geslenter kwamen we aan bij de Seebühne, een permanent podium in het water waar opera’s worden opgevoerd.

image

De Seebühne van Bregenz

Dit jaar was het blijkbaar de beurt aan Turandot en het podium was zo indrukwekkend dat we nog hebben nagedacht of we niet naar een uitvoering konden gaan. Dat bleek kind-logistiek gezien een onoplosbare puzzel.
In Bregenz boodschappen gedaan en toen tentwaarts gegaan. Bé heeft een flinke verkoudheid opgelopen, waarschijnlijk opgepikt van Kilian die al een paar dagen liep te snotteren, en ze voelde zich vandaag niet zo goed. Het plan is om lekker vroeg naar bed te gaan wat wordt bemoeilijkt door het lawaai van de speeltuin naast de tent, iets waar we de eerste anderhalve week geen last van hebben gehad. De wespen blijven ook nadrukkelijk aanwezig (er zaten er wel dertig in de wespenvanger onder de luifel), dus we zijn heel langzaam klaar om vrijdag naar Freudenstadt af te reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.