Bärfusspark

Dankzij de bomen dachten we weer  wakker te worden onder een bewolkte hemel. Niets bleek minder waar, er was geen wolk aan de hemel. Pas om half tien bereikte de zon ook daadwerkelijk onze tent en gezien het feit dat de tent bij het opstaan behoorlijk nat is hebben we weinig hoop dat we hem donderdag droog mee gaan krijgen.
Dat was nu nog niet aan de orde en genietend van de warme zon zaten we voor de tent. We waren het er allemaal over eens dat we weer lekker met z’n allen op pad wilden gaan en Erik en Nicole hadden al een goed idee. Bij  Freudenstadt in de buurt ligt  Bärfusspark Hallwangen, een 2,4 kilometer lang blote voetenpad door het bos met onderweg onder meer water, modder, zand, stenen en glas.
Bij het begin aangekomen was het overduidelijk dat de vakantie in Duitsland ook is losgebarsten want het was erg druk. Uiteindelijk een parkeerplek gevonden en iedereen ging op pad. Aan het begin van de wandeling waren kluisjes om de schoenen  (slippers) in op te bergen en daarna ging het direct het bos in. Kilian had ernstige bedenkingen bij het feit dat hij zijn schoenen uit moest doen en er was wat overtuigingskracht voor nodig om hem ook mee te krijgen.
De wandeling was erg leuk met inderdaad een heel afwisselend pad. Hoogtepunten waren het lopen over glas (met afgeronde hoekjes) en het lopen door het modderbad. Na bijna drie uur kwamen we weer aan het begin en de ijsjes waren weer heel verdiend.

image

image

image

image

image

image

Op de camping aangekomen was het nog steeds heerlijk zonnig en tijd voor een duik in het zwembad. Hoewel het water ongenadig koud was gingen alle kinderen, inclusief Kilian, er in.
Als avondeten een barbecue en na een wandeling in het donker naar het meertje vlakbij de camping zat de dag er weer op.

1 reactie

  1. Hi vakantiegangers, leuk zo’n blotevoetenpad. Het blotevoetenpad in Schoorl is er niets bij.
    Overigens jullie vakantie in Oostenrijk wordt door de Nederlanders het meest gewaardeerd, afgezien van de wespen, als vakantieland. Waarderingscijfer 8,5. Benieuwd naar jullie volgende belevenis. Het wordt hier vandaag tropisch warm. Pff. Plezier. X. Oop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.