Motregen en chloor

Na een week heerlijk weer was er vandaag dan toch de eerste regendag. Geen alles doorwekende slagregens maar een net zo vervelende motregen die eigenlijk de hele dag door miezerde. Na het ontbijt was al snel duidelijk dat het niet snel zou opklaren en ritsten we de voorkant aan de luifel van de tent. Deze gebruiken we normaal niet maar het scheelt veel nattigheid en binnen blijft het toch lekker warm.

De tent met de voorkant er aangeritst

De tent met de voorkant er aangeritst

Om regendagen leuk te besteden is soms wel een uitdaging, gelukkig was het in de tent best gezellig. Luus en Kilian waren druk aan het tekenen en met de Little Pet Shop en de autootjes aan het spelen. Tegen de middag had iedereen zin in een potje Yathzee en daarna lunch met onvervalste Cup-A-Soup.

Yathzee!

Yathzee!

De regen miezerde nog steeds door en om ons ook nog buiten de tent te kunnen begeven besloten we om naar het binnenzwembad in Fouesnant te gaan. Fouesnant ligt op ruim een kwartier rijden en het zwembad heeft een grote glijbaan en een apart bad voor de kleintjes zonder zwemdiploma.

Toen we de parkeerplaats opdraaiden bleek deze afgeladen vol te staan. Dat beeld bleek helaas overeen te komen met wat we binnen in het zwembad aantroffen. Het was een grote dobberende massa die elk z’n eigen vierkante meter opvallend koud chloorwater aan het verdedigen was. Luus en Kilian hadden nergens last van en claimden zonder enige terughoudendheid hun eigen stukje water. Papa en mama waren wat minder enthousiast en zochten een plekje op om de boel in de gaten te houden. We zijn met z’n allen welgeteld één keer van de grote glijbaan afgeweest aan gezien de wachttijd ongeveer een kwartier was en het warme bubbelbad werd regelmatig bezocht om even op te warmen.

Rond vijf uur stonden we weer buiten om boodschappen te doen. Na een paar avonden worstjes te hebben gegeten was het tijd voor wat vegetarisch in de vorm van pasta met tomatensaus en kaas. We raken overigens al aardig gewend aan de Franse gewoontes want de borden stonden even voor half negen pas op tafel…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.