Plage de Pen Morvan – Het Glitterstrand

De zon liet zich vandaag niet zien maar gelukkig was het warm genoeg om niet de toevlucht te hoeven nemen tot truien en lange broeken. Het deed wel enigszins af aan het plan voor vandaag, een bezoekje aan “het glitterstrand”, ook bekend onder de officiele naam Plage de Pen Morvan. We kenden het strand nog van een eerder bezoek en wat ons was bijgebleven waren de vele glittertjes in het zand en het mooie uitzicht.

Na een rustig begin, we maken ons tot nu toe vooral niet druk over hoe laat we op pad gaan, stapten we in de auto en na een rit van ruim een half uur parkeerden we de auto op het claustrofobische parkeerplaatsje aan de buitenkant van Sainte Marine. Vanaf daar was het een klein stukje wandelen via Pointe de Combrit langs de rotsige kust naar het strand. Opvallend was de rozige gloed langs de vloedlijn die veroorzaakt bleek te worden door een enorme hoeveelheid aangespoelde krabbenpootjes en schilden. Geen idee wat daar de oorzaak van was.

Bij Pointe de Combrit

Bij Pointe de Combrit

Krab- en bierdopjestaart in de maak

Krab- en bierdopjestaart in de maak

Phare de Sainte-Marine, het vuurtorentje dat uitkijkt over de baai van Benodet

Phare de Sainte-Marine, het vuurtorentje dat uitkijkt over de baai van Benodet

Luus gaf het in ieder geval de mogelijkheid om in combinatie met zandtorentjes krabtaart te fabriceren, Kilian gaf de voorkeur aan bierdopjestaart dankzij de restanten van een feest dat op het strand had plaatsgevonden. Na een paar uur spelen met zand en genieten van het uitzicht liepen we weer terug naar de auto en was het tijd om voorraden in te slaan voor een barbecue, een wens van Luus.

Voor de barbecue nog een duik genomen in het zwembad. Papa kwam nog een oud-KPN collega tegen die op dezelfde camping bleek te staan… Het resultaat van de barbecue was super, zeker ook dankzij de barbecue van de Action die oma Carry voor vertrek nog even had geregeld. Luus en Kilian vermaakten zich nog met de oudere Duitse versie van Kilian en een aantal Nederlandse kinderen van nieuwe overburen die op het plekje staan dat we voor onze buurtjes hebben gereserveerd (ze zijn al vetrokken als jullie er komend weekend zijn hoor :-)).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.