Retour á Quimper

De dag begon op een manier die we al vaker hadden meegemaakt deze vakantie. Na heel veel regen in de nacht was het ’s ochtends gelukkig droog maar wel grijs bewolkt. Veel medevakantiegangers hadden besloten om naar huis te gaan aangezien er vooral voor morgen slecht weer was voorspeld. Om de spullen nog enigzins droog mee te kunnen krijgen gingen zowel het vriendje van Kilian (“grote Kilian”) als het vriendinnetje van Lucia (Berber) naar huis. Na het uitwisselen van de adressen reden ze weg en was het tijd om plannen te maken voor vandaag. Met weinig tot geen zon maar ook weinig tot geen regen was het ideaal weer om een stad te bezoeken en aangezien we nog niet waren uitgekeken in Quimper was dat de logische keus. De Booghjes hadden daar ook veel zin in en na wat inpakwerk vertrokken we in colonne naar het noordwesten.

Erik wist van een eerder bezoek een parkeerplaats bij het station Gare de Quimper en vanuit daar uit bracht een wandelingetje langs de rivier de Odet ons naar het centrum. Onderweg viel het ons vooral op hoeveel vissen er in de ondiepe rivier leefden, op sommige plekken lagen er honderden vissen, waarschijnlijk forellen, tegen de stroming in te bewegen. In het centrum aangekomen slenterden we langs winkeltjes en wist mama eindelijk de hand te leggen op een Bretagne sticker voor op ons vakantiekarretje. Daarnaast viel een sleutelhanger in de vorm van een Bretonse slipper ook nog in de smaak.

Een Bretonse souvenirwinkel in Quimper

Een Bretonse souvenirwinkel in Quimper

Voor de lunch zochten we, hoe kan het ook anders, een Crêperie op waar we weer heerlijke crepes aten, vergezeld van een glaasje Cidre Doux. Bij een kraampje dat kleine modellen verkocht van vuurtorens langs de Bretonse kust kochten we nog een replicaatje van de Phare de Sainte Marine. Dit is een relatief kleine vuurtoren die ons tijdens ons eerste wandeling in onze eerste vakantie in Concarneau een bootje lokte om de overtocht te maken van Benodet naar Sainte Marine. Ook in 2014 en dit jaar hebben we deze vuurtoren al een keer bezocht. Tijdens de verdere wandeling werd er nog op ezeltjes gereden en in een fontein gespeeld en werd het daarna langzaamaan weer tijd om naar de auto te gaan.

Spelen in de fontein op de Place Saint Corentin

Spelen in de fontein op de Place Saint Corentin

Roy en Kilian bij de levende krabben in de Leclerc. Kiilian voelt zich al helemaal thuis...

Roy en Kilian bij de levende krabben in de Leclerc. Kiilian voelt zich al helemaal thuis…

Onderweg naar Concarneau werd de Decathlon nog even bezocht en daarna in Concarneau zelf de Leclerc. Onze buurtjes hadden vlak voor de rit naar Bretagne op TV nog een campingrecept gezien hoe je van tortillas en allerlei lekkere dingen (tomatensaus, gebakken champignons, paprika, ui, geraspte kaas) een soort pizza’s kon maken. Met z’n achten vrij veel werk maar inderdaad onzettend lekker.

Voor morgen zijn de vooruitzichten erg slecht. We laten de plannen maar eens afhangen van hoe slecht het daadwerkelijk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.