Pont-Aven – Something old something new

Het typische zondagochtend-ontbijt diende zich weer aan vanochtend: brood van gisteren en biscottes met kaas en een gekookt eitje. De zon liet zich meteen serieus zien en aangezien we de afgelopen week dankzij de uitstapjes naar het westen best veel in de auto hadden gezeten besloten we om het vandaag dichter bij de camping te zoeken. Mama had in een brochure de aankondiging gezien van een kristallen- en mineralen-beurs in Pont Aven en aangezien dit dorp ook vermaak biedt dat erg leuk is voor kinderen (de Chaos d’Aven) besloten we unaniem om daar naar toe te gaan.

Op de weg er naar toe deden we nog even de enige supermarkt aan die op zondag open is, de Intermarche vlak buiten Concarneau. Dat het de enige geopende winkel was, was goed te merken. Binnen was het een chaos van mensen en karretjes en we haalden opgelucht adem toen we de boodschappen hadden verzameld en weer verder konden.

De beurs werd georganiseerd in een schoolgebouw aan de rand van Pont-Aven en de gymzaal bleek hiervoor te zijn ingericht. Het moet gezegd dat er erg mooie items waren te zien en mama kon uiteindelijk geen weerstand bieden tegen een erg mooie halsketting met een hanger van malagiet en chrysocol. Nadat we een uurtje hadden rondgekeken reden we verder en kwamen al snel langs een parkje waar de nodige Franse auto’s op het gazon stonden met Franse gezinnen er bij die aan het picknicken waren. Onder het motto “when in Rome…” stuurden we de auto ook het park in en zochten we een plekje waar we onze baguette, jambon en Orangina konden eten.

Onder een nog steeds strakblauwe hemel voden we na de lunch een plek voor de auto en liepen we door het centrum van Pont-Aven naar d Chaos d’Aven, een riviertje met grote rotsblokken die heel geschikt zijn om van steen naar steen te springen. Deze plek hebben we tot nu toe elk jaar bezocht en vooral vorig jaar toen Luus een compleet nat pak haalde kunnen we ons nog goed herinneren. Luus had dit voorval ook nog in haar achterhoofd en het springfestijn leverde dit keer geen natte kleren op.

Aangezien het weer even geleden was dat we in het zwembad op de camping waren geplonst reden we halverwege de middag direct naar de camping waar we met z’n vieren het zwembad een bezoekje brachten. De avond werd doorgebracht met instant aardappelpuree en eten uit blik waar de kinderen absoluut niets van moesten hebben, tafeltennis en badminton.

PS Vandaag kwamen we er ook achter dat Luus een aantal dagen geleden met de instellingen van papa’s telefoon had lopen spelen en de anti-rimpel stand had aangezet. Als we er op de foto’s opeens wat strakker dan normaal uitzien kan dat kloppen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.