Dagje rust

Door de inspanningen van gisteren en het relatief laat naar bed gaan was het pas na negen uur toen we de tent open ritsten. We waren het er eigenlijk allemaal over eens dat we niet voor de derde dag achtereen aan de wandel konden gaan, vooral Lucia en Kilian waren hierover heel resoluut. De hitte was nog steeds nadrukkelijk aanwezig en daarom besloten we ons tempo dan ook compleet aan te passen. Ontbijtje bij de tent, wat spulletjes reorganiseren, papa fabriceerde een nieuwe wespenval omdat de vorige vol was, mama gaf haar teennagels een nieuwe lakbeurt en de kinderen wisten zich urenlang te vermaken met de Playmobil en een bak water.

Na een late lunch slenterden we langzaam naar het meer waar we eindelijk een rondje gingen mini-golfen. Deze variant van het midget-golf heeft kleinere banen en ondanks dat we vorig jaar al eens van plan waren om hier naar toe te gaan was het er nooit van gekomen. De banen lagen half schaduw half zon en we deden ons uiterste best om de banen die in de zon lagen zo snel mogelijk af te ronden. De behoefte aan vocht was enorm dus haalden we tussendoor nog snel wat Orangina terwijl we vanuit onze ooghoeken zagen dat de lucht boven het Mont Blanc massief begon te betrekken.

Nadat we alle 12 de mini-holes hadden afgerond namen Lucia en Kilian in hun ondergoed nog snel een duik in het meer en op aandringen van mama besloten we vrij snel op te breken. Het bleek niet voor niets want nadat we het voorscherm aan de tent hadden geritst en alle spullen hadden binnen gezet barstte het onweer met wind en harde regen los. Vergezeld van het geluid van de op de tent kletterende regen kookten we spaghetti met tomatensaus voor Kilian en groene fusili met carbonara saus voor de rest van het gezelschap. Die laatste variant werd met argus-ogen bekeken maar smaakte verrassend lekker. De avond werd afgesloten met een potje Ezelen, morgen is het even afwachten wat het weer gaat doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.