Na regen komt zonneschijn

Het was een kletsnatte ochtend waarbij er een indukwekkende hoeveelheid water naar beneden kwam. Vanaf het moment dat Erik, Nicole, Gwen en Roy waren aangekomen hadden ze de Mont Blanc nog niet kunnen zien door een dikke laag wolken die zich er voor had genesteld en het leek er op dat het nog wel even zou duren voordat deze weer zouden zijn verdreven. Na een verplicht ontbijtje in de tent stelde papa aan Erik en Nicole voor om boodschapppen te gaan doen aangezien ze geen auto hadden, bovendien was het een goede invulling van de regenachtige ochtend. Geen van de kinderen had zin om mee te gaan en ze bleven dan ook op de camping achter bij Be, die zich op een enorme afwas stortte.

Erik en Nicole deden met veel plezier hun inkopen bij de Carrefour en toen we naar buiten liepen was de hemel al merkbaar lichter geworden. Bij terugkomst op de camping werd de nieuwe shelter-tent van Erik opgezet en konden we met het hele gezelschap aanschuiven voor een lunch. De regen was inmiddels echt opgehouden en om er toch nog even uit te zijn liepen we het terrein van de camping af naar het Lac de Passy met het plan om er omheen te lopen. Bij de aanblik van het water konden vooral Gwen en Lucia de verleiding niet weerstaan om er even met de voeten in te gaan, de voeten werd onder de knieen en toen was het hek van de dam en gingen ze in hun ondergoed koppie onder. Roy volgde vrijwel direct en Kilian moest het gebeuren even op zich in laten werken voordat hij ook een duik nam, vanaf het strandje gadegeslagen door de papa’s en mama’s die zich vertwijfeld afvroegen hoe het nu verder moest met de rondwandeling.

Nadat Kilian zich klappertandend op het strandje kwam melden en in zijn droge kleren was gehesen werd aan het nog zwemmende trio medegedeeld dat we toch even gingen wandelen. Nadat we na ruim drie kwartier de ronde rond het meer hadden voltooid bleken ze nog steeds in het water te liggen, overigens nog steeds onder een bewolkte hemel. Met blauwe lippen kwamen Gwen, Lucia en Roy nu toch maar het water uit en na een lekkere warme douche waren ze klaar voor een lekkere pizza op het terras van de camping.

De Mont Blanc verschool zich nog steeds achter het dikke wolkendek. Volgens de weersverwachting zou het morgen weer mooi en helder moeten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.