Lac Vert

Met een enthousiast zonnetje op de temt werden we vanochtend wakker. De invulling van de dag was wat onzeker omdat Erik via de ANWB waarschijnlijk een huurauo kon krijgen tot zijn eigen auto zou zijn gerepareerd. Na een lekker ontbijtje werd er contact opgenomen met de ANWB en na wat telefoontjes heen en weer melde een aadige dame dat er op 40 kilometer afstand een mooie BMW stond te wachten. Papa en Erik sprongen in de auto en ondanks het feit dat de 40 kilometer bijna 60 bleek te zijn lieten we ons niet ontmoedigen.

De BMW bleek inderdaad een “dikke BMW” te zijn voorzien van allerlei opties en met twee auto’s reden we terug naar de camping. Omdat we nog redelijk op tijd terug waren maakten we meteen plannen om er ’s middags nog op uit te trekken. Papa en mama opperden het plan om naar Lac Vert te gaan, een makkelijke wandeling vanaf Plain Joux, een groot plateau ten zuidwesten van Chamonix dat populair is bij paragilders. Erik en Nicole zagen dit ook wel zitten en met twee auto’s gingen we op pad.

Al na vijf minuten werden we door de navigatie een erg smal en stiel weggetje ingestuurd waarbij we meteen het idee kregen dat Nicole, die last heeft van hoogtevrees, dat wel eens niet zo leuk zou kunnen vinden. Hoewel de rest van de route wat breder was geweest en afgezien van wat haarspeldbochten niet heel spannend, had het begin inderdaad wel wat indruk gemaakt. De wandeling zelf liep over een vrij eenvoudig pad door een bos en kwam uit bij een mooi groen meertje met echt fantastisch zicht op de Mont Blanc en aangrenzende vierduizenders. We namen ruim de tijd om rond het meer te lopen en de nodige foto’s te maken en zochten uiteindelijk nog een plek om gewoon even te zitten en te genieten van de omgeving voordat we weer terugliepen naar de parkeerplaats bij Plain Joux.

De terugweg liep naar de Carrefour in Sallanches waardoor we het smalle weggetje van de heenweg wisten te vermijden. Be wierp zich op als begeleiding voor de kinderen naar de Joue Club om het vakantiegeld uit te geven terwijl papa, Erik en Nicole de inkopen deden voor het avondeten. Merguez, tabouleh en rauwkostschotels met dip waren snel gevonden en zorgden voor een makkelijke maaltijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.