Het meer van Annecy

Vorig jaat waren we in het voorjaar naarstig op zoek naar een camping bij het meer van Annecy maar uiteindelijk zonder succes omdat alles al vol was of we simpelweg geen reactie kregen op vragen. Uiteindelijk zorgde dat er wel voor dat we terecht zijn gekomen op de camping waar we nu het tweede achtereenvolgende jaar staan. Met de regendag die voor vandaag was voorspeld was Erik al op zoek geweest naar alternatieven en hij had gezien dat het weer bij Annecy de hele dag prima zou zijn. Een kijkje in de stad Annecy en het meer leek ons allemaal een prima idee en aan het eind van de ochtend zaten we met z’n allen in de auto voor de rit van een uur.

Dat Annecy druk was hadden we al eens gelezen en dat beeld klopte helemaal. Eenmaal in de stad aangekomen worstelde het verkeer zich door de soms smalle straten en we hadden al best een eind langs het meer gereden voordat we eindelijk een geschikte parkeerplek hadden gevonden. Er zat weinig anders op dan te voet terug langs het meer om weer in de stad zelf te komen en eigenlijk was dat helemaal niet vervelend. Het pad langs het water gaf een mooi uiticht over het meer en de omringende bergen en we kwamen uiteindelijk terecht op een deel van het meer dat was afgezet om te kunnen zwemmen met een grasveld waar al heel wat mensen hun handdoek hadden uitgerold.

De kinderen vermaakten zich met zwemmen en met een tamme zwaan die ons volgde als een hondje nadat we hem wat brood hadden gevoerd. Toen na een uur een regenwolk voorbij kwam pakten we net zoals de meeste framsen ons boeltje in en liepen we verder de oude stad in. Deze oude stad bestond uit een hoop smalle straatjes en pleinen en was erg mooi, veel winkels waren wel erg gericht op de toeristen maar het was absoluut leuk om er rond te kijken.

Na een zoektocht van bijna een uur vonden we eindelijk een winkel met zelfgemaakt ijs waar we onszelf op trakteerden. De wandeling terug naar de auto was nog een aardige inspanning in de behoorlijk warme zon.

Een belofte die wel al hadden gedaan was dat we weer naar de McDonald’s zouden gaan bij de eerste de beste regendag. Hoewel de regen behoorlijk was uitgebleven, niet alleen in Annecy maar ook op de camping in Passy was het droog en zonnig gebleven, waren de kinderen de belofte natuurlijk niet vergeten en reden we op de terugweg langs de lokale Mac in Sallanches, Om alle calorien weer te verbranden was de rest van de avond voor heel wat potjes badminton, waat we eigenlijk nog weinig aan toe waren gekomen.

Morgen prachtig weer dus dan eindelijk de langverwachte en zuurverdiende rustdag,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.