Vervroegde inpakdag

Langzaam maar zeker komt het einde aan ons verblijf hier in zicht en met een schuin oog hadden we dan ook naar de weersverwachting voor de komende dagen gekeken. Ten eerste om te kijken of en wanneer we nog omhoog zouden kunnen maar eigenlijk ook om te kijken of we al het kampeergebeuren nog droog mee naar huis konden krijgen. Het was dan ook wat teleurstellend om te zien dat er voor deze week best wat regen was voorspeld, beginnend vandaag aan het einde van de dag en morgen vrijwel de hele dag. Na alle scenario’s te hebben besproken kwamen we tot de licht schokkende conclusie dat we de grote tent vandaag alvast maar moesten afbreken…

De Booghjes waren vanochtend vroeg vertrokken voor een ritje met de Tramway du Mont Blanc, iets wat wij vorig jaar al eens hadden gedaan. Na het ontbijt begonnen we met gezonde tegenzin aan het ontmantelen van ons basiskamp. De ervaring is dat het altijd lijkt mee te vallen tot we zijn aanbeland bij de laatste items en deze een goede plek geven kost altijd de nodige tijd. Het was ook pas aan het einde van de middag dat alles was ingepakt en we onze kleine tentjes hadden ingericht voor de resterende twee dagen. De auto was ingericht als chaotisch voorraadhok met tassen in de kofferbak, op de cahterbank en de voorstoelen. Lucia en Kilian hadden zich de hele dag vermaakt en konden ’s middags nog mee met Erik en Nicole naar het meer voor een duik.

We waren ruim op tijd klaar voor de regen en deze diende zich aan aan het begin van de avond. Op de camping was in de loop van de dag al een aantal malen omgeroepen dat er een code rood was afgekondigd met een kans op veel regen, onweer, hagel en harde wind. Papa en Erik hadden nog snel wat boodschappen gedaan voor het avondeten en mama en Nicole richten de tent in om met acht personen te kunnen eten. Tijdens het koken verslechterde het weer steeds verder en kwam het water inderdaad met bakken uit de hemel. Ondertussen stonden de pannetjes met pasta en saus te pruttelen alsof er niets aan de hand was, net als Gwen, Lucia, Roy en Kilian die nergens van opkeken en compleet waren verdiept in hun boek of tablet.

De tent en shelter van Erik en Nicole doorstonden alles met glans en in de loop van de avond trokken we ons terug in onze kleine tentjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.