Bijkomen

De vriendelijke dame van de camping had ons gisteren al voorbereid op het feit dat de nachten behoorlijk fris konden zijn, ondanks dat het toch al begin juli was. De voorspelling bleek helaas de waarheid en ondanks driedubbele pyama (mama) en dubbele dekbedden en een fleecedeken (iedereen) was het inderdaad een uitdaging om het ’s nachts warm te houden. De warme zon op de tent en een ontbijt met roerei, pannekoeken en Chocopops maakte gelukkig een heleboel goed.

De algemene behoefte was om het vooral rustig te houden vandaag en met wat badmintonnen, voetballen en koffie met vlaai kwamen we de ochtend heel goed door.

De zon liet zich van zijn beste kant zien en voorzichtig werden er plannen gemaakt om vanmiddag een stuk te gaan wandelen. Erik had een leuke boswandeling gevonden door het Leudal langs een watermolen, iets wat ons allemaal wel aansprak. Na een lichte lunch, de lentevlaai en rijstevlaai lieten zich nog nadrukkelijk gelden, sprongen we in de auto’s voor een ritje van twintig minuten.

De wandeling bleek heel verrassend te zijn door behoorlijke hoogteverschillen in het bos. Het pad liep langs een tweetal beken, de Leubeek en de Zelsterbeek, die op sommige plekken diep waren ingesleten in de zachte mergelgrond.

Helaas werden we onderweg wel getrakteerd op de enige regenbui van de dag maar omdat de bomen het meeste water opvingen viel de waterschade nog mee. De wens van alles jonger dan zestien jaar was pizza als avondeten en de lokale Spar in Ell had er gelukkig genoeg op voorraad.

De avond werd weer sportief doorgebracht met wat voetballen, tafeltennis, badminton en een strijd tussen Lucia en Roy op een levensgroot dambord. Een strijd die eindigde in een remise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.