Maastricht

Bij het wakker worden helaas geen zon op de tent vanochtend maar een egaal grijze hemel met een saaie miezerregen. Wel keurig vorspeld vooraf dus een totlae verrassing was het niet. De ochtend werd doorgebracht met alvast wat inpakken (morgenochtend om 10:30 moeten we de tent alweer verlaten…) en vooral het nadenken over plannen voor de middag. Aangezien het weer niet veel beter zou worden vandaag kwam een bezoekje aan Maastricht als beste idee naar voren. Na een lunch waarbij Lucia zicht tegoed deed aan een stokbroodje met tagliatelle bolognese voegden we in op de A2 naar Maastricht.

Erik had van een collega als tip meegekregen dat er een parkeergarage direct onder het Vrijthof was, van waaruit je zo het centrum in kon lopen. Daar aangekomen liiepen we inderdaad meteen tussen de ondanks het slechte weer toch wel druk bezette terrassen. Na een paar uur slenteren tussen winkels met exotische pindakazen, niet-alledaagse smaken M&M’s en hippe mondkapjes staken Lucia en Kilian nog een kaarsje aan in de Onze Lieve Vrouwen Kerk en vonden we een plekje op het aangrenzende plein voor wat drinken. De warme chocomel en biertjes werden vergezeld door een aantal goudgerande bitterballen en kaassticks, wel heel erg lekker.

Voor het avondeten kwam voor Lucia en Roy een droom uit, zij wilden al heel lang een keer eten bij de KFC (Kentucky Fried Chicken). De rij voor de vestiging in Maastricht was zo ontzettend lang dat we er een zochten en vonden op onze route terug naar Ell. De KFC ervaring in Weert viel behoorlijk tegen door een wat smoezelig restaurant, verveeld personeel en een rammelend bestelproces. Het eten was best wel lekker, dat dan wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.