De Knollegruun

Al bij het uitzoeken en regelen van de vakantie-adressen was mama met een schuin oog op zoek naar mogelijkheden om samen met Lucia een buitenrit te maken. In Limburg was dat was moeilijk gebleken maar in hier in Ellertshaar zaten we op een steenworp afstand van een van de leukste maneges van de provincie. Vandaag was de dag dat de rit sttond gepland, tot grote blijdschap van Luus die het tegelijkertijd ook wel wat spannend vond.

De dag begon rustig met een sporadisch zonnetje terwijl mama wat handwasjes deed, papa en Kilian vermaakten zich met wat campingspelletjes. Na een snelle en vroege lunch reden we met z’n vieren naar manege De Knollegruun waar de dames na enige tijd te horen kregen dat ze op Bram (Lucia) en Fighter (mama) mochten rijden.

Tijdens de rit reden Kilian en papa naar Borger waar we ons verwenden met een extra luxe ijsje bij de plaatselijke ijsboer en deden we aansluitend wat boodschappen voor het avondeten. Na iets meer dan een uur was het tijd om de dames weer op te halen en we liepen ze een stukje tegemoet over het brede bospad waar ze vandaan zouden komen.

Na een aantal minuten kwam de groep er inderdaad aan en werd papa nog maar eens bevestigd in zijn (voor)oordeel tov paarden toen het voorste paar besloot om compleet in de stress te raken van die meneer en die jongen die daar roerloos langs de kant van het pad wat stonden te filmen. Lucia en mama waren helemaal blij met hun rit en dat was het belangrijkste.

Bij terugkomst op de boerderij stortten Luus en ons tijdelijke buurmeisje Mila zich vol overgave op het maken van een salade voor de konijnen (wortel, sla en appel).

De rest van de avond brachten we door met douchen gevolgd door een simpele barbecue (jawel, alweer). De temperatuur bleek behoorlijk om te slaan waardoor we ons in de loop van de avond terugtrokken in de tent en de dag besloten met een potje Yathzee onder begeleiding van het tikken van de regen op de tent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.