Op zoek naar een Hunebed

Het was al weer even geleden dat we een wandeling hadden gemaakt en na een aantal dagen met andere bezigheden was dit waar we, met name papa en mama, weer ontzettend behoefte aan hadden. Het weer zat wat dat betreft ook mee want met afwizzelend wat zon en wolken, geen wind en rond de 20° was het ook echt ideaal weer om er te voet op uit te gaan.

De ochtend stond een beetje in het teken van Coco het konijn. De afgelopen nacht was redelijk onverwacht heel koud geweest en het beestje zat stil in een hoekje van zijn hok zonder te eten en tot ogenschijnlijk tot weinig meer in staat. De goede zorg van Luus bracht hier weinig verandering in. We besloten om het even aan te kijken en papa had ondertussen een mooie wandeling gevonden, de Erfgoed Wandelroute van 8,5 kilometer die ons langs een van de beroemde Drentse hunebedden moest brengen. Na het inpakken van de rugzakken en een laatste blik op Coco reden we langs de AH in Borger om boodschappen te doen voor een picknick.

Het startpunt was bij het boomkroonpad en al snel liepen we afwisselend door erg mooie bossen, langs en door enorm grote open vlaktes en langs kleine meertjes. Eerlijk gezegd waren we wel wat verrrast over hoe mooi het hier is in Drenthe. Aan de rand van een van de meertjes aten we onze lekkere broodjes met allerhande liflafjes. Na de lunch vond Kilian een bijzondere steen die wel wat weg had van aardewerk, toen we bijna aan het einde van de wandeling tegen hunebed D26 in het Drouwenerveld aan liepen, het laatst opgegraven Drentse hunebed, vroegen we ons serieus af of het niet om een scherf ging van een oude trechterbeker die hier in het verleden zijn opgegraven. Een bezoekje aan het Hunebedcentrum in Borger om dit na te vragen mislukte omdat het inmiddels te laat was geworden. We hadden dan ook bijna 9 kilometer gelopen…

0

De avond was voor een lekkere tagliatelle en een bezoekje aan de boer om onze zorg uit te spreken over het konijn dat nog steeds weinig tekenen van leven vertoonde. Met een belofte van zijn kant om even te komen kijken keerden we weer tentwaarts. Het belooft weer een koude nacht te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.