Kanotocht over de Hunze

Na een zonnige ochtend waarbij we druk bezig waren met het bedenken van een leuke bezigheid voor onze laatste vrij in te vullen dag bleek wederom dat het druk is in Drenthe. Alle opties die we bedachten bleken al vol te zijn geboekt en nog een dag wandelen hadden we niet direct zin in. Na een snel telefoontje bleek dat we nog wel twee kano’s konden huren en Lucia bleek er nu toch wel zin in te hebben. Ons verzorgkonijn zat er nog steeds niet heel gelukkig bij dus liepen papa en Lucia nog een keer naar de boer die deze keer door zijn vrouw van het land werd gehaald. Na een snelle blik wist hij ons enigzins gerust te stellen, Coco was een jong konijn dat waarschijnlijk nog moet wennen aan de situatie. Niet direct reden tot ongerustheid.

Papa maakte wat tosti’s voor de lunch die er bij iedereen goed in gingen, inclusief ons buurmeisje Mila. Daarna snel de tassen gepakt en koers gezet naar het dorpje Annen, waar er twee Canadese kano’s op ons lagen te wachten. De kano’s bleken een stuk mooier dan die waar in Limburg mee over de Dommel waren gedreven. Ze voelden wel een stuk wiebeliger en daar moesten we wel even aan wennen. De route bleek voor het grootste deel te gaan over de Hunze, een vrij brede rivier die we fluitend met een windje in de rug afpeddelden tot aan het dorp Spijkerboor.

Het idee om in Borger een pizza af te halen werd al snel omgezet in een echt plekje in het Italiaanse restaurant waar Kilian bijna een volledige pizza naar binnen werkte en Lucia een van de lekkerste borden pasta die ze ooit had gegeten naar binnen (spaghetti al tonno). Terug op de camping werd er nog wat ingepakt aangezien we morgen om tien uur de tent al moeten verlaten. Luus en Kilian roosterden nog wat marshmellows boven het kampvuur dat een aantal keer per week wordt aangestoken.

Na een korte stop aan wal keerden we om en kwamen we al snel tot de conclusie dat het met wind tegen een volledig andere ervaring was. Na een hoop gezwoeg en heen en weer gezwabber over de rivier kwamen we na een tocht van ruim twee uur weer aan bij het beginpunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.