Le Brevent

Met een aantal dagen mooi weer voor de boeg was de kriebel om er op uit te gaan duidelijk aanwezig, zelfs Lucia gaf aan dat ze het heel leuk zou vinden om de wandeling te gaan maken “met al die stenen”. We wisten meteen dat ze daarmee de wandeling vanaf de Brevent bedoelde waarbij we eerst met twee gondels naar boven de 2500 meter worden gebracht om daarna over een rotsig pad af te dalen richting de Refuge Belchat. De hele wandeling geeft bovendien een prachtig uitzicht op het hele Mont Blanc massief en daarom was het ook de twee voorgaande keren dat we hier waren een van de eerste wandelingen die we maakten. Het was een beetje onze “happy place” geworden in deze omgeving.

Zo gezegd zo gedaan, na een ontbijtje van de plaatselijke bakker en het inpakken van de rugzakken sprongen we rond half elf in de auto richting Chamonix. Het vinden van een parkeerplaats leek even spannend omdat er in de buurt van de eerste gondel, de Telecabine de Planpraz, geen parkeerplaats meer was te vinden. In een lager gelegen parkeergarage bleek gelukkig nog voldoende plaats en na het aftikken van bijna 110 Euro konden we zo doorlopen. De tweede etappe was de Telepherique du Brevent, een grote gondel met ruimte voor 25+ personen waardoor we ons vooraf al hadden afgevraagd of deze wel ging met alle Corona-maatregelen, dat bleek gelukkig geen enkel probleem.

De wandeling zelf was weer genieten met het ene fotomoment na het andere. Waar het met de twee eerdere bezoekjes best fris was geweest (2018) en blaffend heet (2019) was het nu heerlijk.

Lucia en Kilian hadden wel met enige regelmaat aanmoediging nodig, op een gegeven moment zelfs zo erg dat Lucia commentaar kreeg van een Nederlandse dame die het geklaag had aangehoord. Ondanks dat kwamen we toch weer een stukje verder dan de voorgaande keren en op de terugweg waarbij we alleen maar moesten klimmen liepen ze als een trein naar boven. Het beloofde ijsje (3,50 voor een Cornetto…) was daarmee alsnog wel vediend.

Op de terugweg nog even langs de Carrefour voor de voorraden en ’s avonds een barbecue bij de tent met visspiesjes, worstjes, tabouleh en een lekkere salade. Daarna nog even videobellen met de Booghjes die eind volgende week komen om ze gerust te stellen dat het hier nog best leuk is ondanks alle veranderingen. Het beachvolleybal van gisteravond was zo goed bevallen dat mama en Kilian op herhaling gingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.