Kerkentocht

Zoals elk jaar op de sterfdag van oma Hannie zoeken we een plek en een moment om daar even bij stil te staan. Zo ook dit jaar waarbij we bij het ontbijt het met elkaar eens waren om een kaarsje te branden in een kerkje van een van de naburige dorpjes. Het meest voor de hand liggend was daarbij het kerkje in Domancy, het dorp waar van de lekkere croisantjes en baguettes, de Eglise Saint-Andre.

Het kerkje bleek prachtig te liggen en was open maar gaf niet de mogelijkheid om een kaarsje te branden. De volgende optie was de Eglise Saint-Pierre-et-Saint-Paul in Passy waarbij we tegen hetzelfde aanliepen: een prachtig oud kerkje maar nergens de optie om een kaarsje aan de steken. We leieten ons niet ontmoedigen en reden naar het hoger gelegen deel van Passy waar zich de Eglise Notre-Dame de Toute Grace (Our Lady of All Grace) bevond, een wat modernere kerk met groots uitzicht op de omringende bergen en gelukkig wel een mooi hoekje om oma Hanny te herdenken.

Na wat boodschappen bij de plaatselijke Super-U reden we terug naar de camping, op deze rustdag moest er immers wel worden gezwommen. Bepakt en bezakt, inclusief een chocolade-flan die papa en Kilian ’s ochtends bij de bakker hadden gekocht, zochten we een plekje bij het meer. Daar aangekomen kwamen we er al snel achter dat de Fransen zelf het niet al te nauw nemen met de Corona regels, toen een zeskoppige familie op nog geen meter afstand van ons plekje hun handdoeken uitrolden.

Heerlijk afgekoeld maakten we bij de tent het oeroude campingrecept, pasta met tonijn, groente uit blik en een lepel mayonaise. Lucia en Kilian weigerden in alle toonaarden dit te eten, zij waren tevreden met wat pasta, geraspte kaas, tomaatjes en olijven. Toen papa en Kliian al halverwege dromenland waren werden ze ruw uit bed gerukt door een mama en Lucia die super enthousiast van het strandje terugkwamen. Met volle maan en een speigelglad meer keken we uit op de twinkelende lichtjes van Saint-Gervais-les-Bains aan de overkant. Zelfs de lcihtjes van de twee hutten op de aanlooproute van de Mont Blanc waren heel goed te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.