Water en wasdag

Volgens de wetten van deze vakantie was het vandaag tijd voor een dag om de benen wat rust te geven, niet dat het gisteren een bovenmatige inspanning was geweest maar de afwisseling wandelen/rust wordt door Luca en Kilian nauwlettend in de gaten gehouden. Ook vanochtend geen ritje naar de boulanger maar gewoon supermarkt-croissantjes met Chocopic cornflakes voor de kids. Het weer was ondanks de wat wisselende berichten nog steeds prima, zo goed dat we het plan hadden opgevat om ’s ochtends in ieder geval te gaan zwemmen. Mama had de afgelopen week met een schuin oog naar de inhoud van de waszak gekeken die zich elke dag verder had gevuld en besloot om zich in de ochtend op de was te storten.

Met de spullen voor het meer ingepakt vroeg Kilian heeeeeeel aardig of we niet eerst even langs de speelgoedwinkel konden rijden. ZIjn radiografisch bestuurbare auto was zo’n succes dat hij de rest van zijn vakantiegeld wilde uitgeven aan een op afstand bestuurbare boot. Aangezien we best mooi op tijd waren reden Papa, Lucia en Kilian langs de Jouer Club in Sallanches en omdat we daar niet konden slagen vervolgens naar de speelgoedwinkel in Scionzier. Daar werd gelukkig de perfetce boot gevonden en met de nieuwe aanwinst liepen we naar ons meer bij de camping.

Kilian was zo enthousiast dat hij achter de boot het water inplonsde met de controller nog in zijn handen, de boot deed helemaal niets meer… Nadat papa de controller helemaal had gedemonteerd en hem een kwartiertje in de zon had laten drogen zat er gelukkig weer wat leven in. Na de lunch bleek de was inmiddels ook klaar en om toch nog wat beweging te hebben liepen we een rondje rond het meer.

Aan het einde van de middag begaven we ons naar het restaurant op de camping om wat te drinken en een pizza te eten. De pizza’s waren op de dag van aankomst nog wel aardig geweest maar nu was het allemaal erg matig met als dieptepunt de pizza van mama die we terugstuurden naar de keuken omdat deze van onderen compleet zwartgeblakerd was. Op zich werd het netjes opgelost maar het was wat ons betreft wel de laatste keer dat we daar hebben gegeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.