Met ons hoofd uit de wolken

Eerder deze vakantie hadden we fijn gewandeld bij Les Houches, waar we ondanks een bewolkte dag toch naar boven waren gegaan. Tijdens de klim hadden we al het idee dat de wolken mooi uitzicht op het de bergen rond Chamonix belemmerden waardoor we wel een keer terug moesten komen. Met een voorspelling van een onbewolkte en warme dag was er geen beter moment dan vandaag.

Met een relatief makkelijk ontbijt reden we nog voor tien uur van de camping weg om na 20 minuten aan te komen in Les Houches. De gondel bracht ons naar 1800 meter en voor de mentale voorbereriding waagden we ons eerst aan een kop koffie of in het geval van Lucia aan een cappuccino. Vanaf het terras van het hutje zagen we de verijsde hellingen van de Aguille de Bionassay glimmen in de zon, het was inderdaad een perfecte dag.

Om Lucia en Kilian tegemoet te komen en om het voor onszelf wat afwisselend te maken kozen we er voor om de route precies andersom te lopen met een geleidelijke klim omhoog en een wat steiler pad in de afdaling. Al tijdens de eerste minuten keken we elkaar wat lacherig aan vanwege het enorme verschil met de eerste wandeling. De kleine, grijze wereld had plaats gemaakt voor een groots uitzicht op de vallei van Chamonix. Van de Zwitserse bergen in de buurt van Col de Balme, de top van de Brevent van onze eerste wandeling tot aan de Mont Blanc en alle omringende vierduizenders. Ondanks de mooie plek viel het met de drukte erg mee, met de zwaarte van de wandeling ook want na een uur waren we op het hoogste punt, Mont Lachat op 2115 meter.

Met onze billen tussen de bloemen van de alpenweide werd het brood, worst en kaas en wat gekookte eitjes tevoorschijn gehaald voor de lunch. We werden getrakteerd op het gebulder van lawines die sporadisch van de Glacier de Bionassay naar beneden kwamen.

Papa en mama hadden wel de hele middag op deze plek kunnen zitten maar na een poosje vond de jeugd het genoeg en zetten we de afdaling in. Onderweg werd nog een flink stuk quartz meegenomen voor in de tuin in Nederland en rond twee uur waren we weer beneden in het dal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.