Twee keer Megeve

Het was een onrustig nachtje geweest. Het begon met een grote vogel die midden in de nacht besloot om in de gote boom boven onze tent te gaan zitten. Het gekrijs had iets weg van een uil die last had van zijn luchtwegen. We besloten het gevleugelde beest dan ook de “Corona-uil” te noemen. Nadat het beest elders zijn toevlucht had genomen barstte er opnieuw een flinke regenbui los die de rest van de nacht en een groot deel van de ochtend zou duren.

Na een supermarkt ontbijt werd er wat rondgelummeld in de tent en had mama wat tijd voor een wasje. Toen de lucht opklaarde aan het eind van de ochtend begon het toch wat te kriebelen om nog in beweging te komen en in overleg met de buurtjes besloten we om naar Megeve te rijden. In een Franstalig boekje met wandelingen naar watervallen en meren in de omgeving stond een relatief eenvoudige en korte wandeling vermeld die we in een paar uurtjes konden doen. Na een rit van een klein half uur vonden we een plekje in een parkeergarage en liepen we naa buiten waar we onthaald werden op een nieuwe regenbui. Een snelle blik in de lucht liet zien dat het niet ging om een kort buitje en met de staart tussen de benen reden we de berg weer af om er achter te komen dat het in het naburige dal waar de camping lag nog steeds droog was. In Combloux werden er door Erik en Nicole nog heerlijke frambozen- en aardbeien tartelletjes gekocht die we op de camping soldaat maakten.

Om toch nog te wandelen volgden we een aantal bordjes bij de camping om na een half uur te stranden in een van de buitenwijken van Sallanches waar geen wandelbordje meer was te vinden. De terugweg werd ingezet en het lukte ons gelukkig wonderwel om een andere en veel leukere route te vinden die liep langs La Bialle, een klein riviertje dat eindigde in ons eigen Lac de Passy.

Het avondeten was supermakkelijk: tijdens de rit naar Megeve was het de jeugd opgevallen dat er aan het begin van Megeve een McDonalds was gevestigd in een pand dat iets weg had van een chalet. De rit naar Megeve werd opnieuw afgelegd om er achter te komen dat het daar nog steeds regende. De McDonalds zelf bleek wat matig met een vieze vloer en in sommige gevallen halflauwe frietjes. Bij terugkomst op de camping was er geen afwas, dat dan wel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.