Chamonix

We stonden vandaag op met een voorzichtig zonnetje en na een bakkersontbijtje met een bak fruit van de Grand Frais was het wat rommelen bij de tent. De buren hadden de avond ervoor een klassieke ramp doorstaan, een van de luchtbedden was lek. De eerste prioriteit van de dag was dan ook duidelijk, een bezoek aan de Decathlon voor een nieuw exemplaar. Oorspronkelijk had Erik het plan om even alleen te gaan maar omdat papa een bezoekje aan de Decathlon nooit aan zich voorbij zal laten gaan gingen we met z’n tweeen richting de Mountain Store vlakbij de camping. Mama stortte zich ondertussen op een wasje.

Na een rondje Decathlon, een nieuw luchtbed en een de ontdekking van een mooie extra deel voor onze tent (volgend jaar?) was het tijd voor lunch op de camping. Hoewel we gisteren een behoorlijke inspanning hadden geleverd met de wandeling naar Lac Blanc bleek er toch nog wel behoefte om wat te gaan doen. Wandelen was totlaal geen optie maar het bezoeken van een stadje leek iedereen een prima idee en Chamonix had bij iedereen de voorkeur.

Het vinden van een parkeerplaats is met de overvloed aan toeristen altijd een uitdaging maar met een beetje mazzel lukte het ons weer om een plek te vinden op loopafstand van het centrum. De rest van de middag besteden we aan het slenteren door de winkelstraten, eten van wat macarons en werden er wat aankopen gedaan waaronder een tweetal metalen mokken voor papa en mama zodat de campingkoffie extra lekker zou smaken. Aan het einde van de middag begon het te regenen en gingen we op zoek naar een tentje om wat te eten. Aan het einde van de hoofdstraat liepen we compleet toevallig tegen een leuk pizzarestaurantje aan dat werd gerund door een Schot.

Ondanks de regen moesten we wel buiten op het terras zitten omdat alleen compleet gevaccineerden in het restaurant zelf werden toegelaten. Bleek verder geen probleem aangezien we de toevlucht konden nemen onder een aantal parasols en bovendien bleken de pizza’s heerlijk. Met een kopje expresso/cappucino als dessert begaven we ons weer naar de auto voor de bochtige weg terug naar de camping.

Morgen waarschijnlijk een regendag…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.