Deense Dingendag

Na best een goede nacht, we waren toch best wel moe na een dag reizen, begon de dag rond half acht. Lucia en Kilian hadden het slapen in zo’n nieuwe omgeving wel wat spannend gevonden. Het huis ligt pal aan de rand van een natuurgebied lag, dus alles was ’s avonds echt aardedonker. Ondanks dat hadden ze toch lekker geslapen. Nadat we met z’n drieen om acht uur mama uit haar bed hadden gehaald werd er in alle rust ontbeten. De zon liet zich al voorzichtig zien en hoewel we al wel wat plannen hadden gemaakt hadden we geen zin om echt op te schieten.

Na koffie in de zon en wat schermtijd kropen we om half elf in de auto met als eerste stop de Kommandørgården waar de dames een paardrijsessie wilden boeken voor later deze week. Dat lukte wonderwel (donderdag), de verwachte drukte bleek er niet te zijn. Tweede stop was Havneby waar twee tandems werden gereserveerd voor morgen en echte Deense kronen werden gepind. Zonder hoge verwachtingen liepen we nog over een kleine rommelmarkt waar Lucia dolenthousiast een echte vinyl uitvoering vond van een Spandau Ballet album “Parade” (Luus is zwaar fan van de muziek uit de tachtiger jaren).

Aangrenzend aan de rommelmarkt begon de panoramawandeling, een rondwandeling naar het Sønderstrand en weer terg naar Havneby. In een inmiddels uitbundige zon liepen we tussen de lammetjes door over een dijkje met uitzicht op het vasteland en de ferry naar Sylt, zomer in het voorjaar!

De wandeling was mooi op het laatste stuk na dat langs een asfaltweg liep, Luus en Kilian hadden er imiddels ook wel genoeg van…

Terug in Havneby stapten we in de auto voor een ritje van nog geen 10 minuten naar Cafe & Antik Butik Hattesgaard in Rømø waarvan het gerucht ging dat daar de lekkerste taart van het eiland was te vinden. Kilian was wat ontstemd omdat hij slecht kon kiezen, alle taarten bleken namelijk tentoongesteld te worden met bloemversiering er op- en omheen, Toch was hij blij met zijn vlierbloesem cheesecake terwijl wij zaten te smullen van tiramisu-, pistache- en rabarber cheescake. Dat alles werd “weggespoeld” met heerlijke koffie.

Snel werd er nog een bezoek gebracht aan de supermarkt, waar de prijzen ons gelukkig meevielen. Daarna weer terug naar onze thuisbasis voor wat voetballen en een Deens biertje in de zon.

Het avondeten bestond uit spaghetti met een salade en als sluitstuk werd er nog gebadderd en gedouched. Vooral Kilian was lyrisch over het bubbelbad met discoverlichting. Morgen een fietsdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.