Annecy

Na een zonnig maar deze keer wel wat fris ontbijt was het plannen maken voor de dag. Lucia had voor deze vakantie de vurige wens om bij een echte platenwinkel langs te gaan, voornamelijk om op jacht te gaan naar de ontbrekende Spandau Ballet albums op vinyl. Een snelle zoektocht liet zien dat er twee keuzes waren: Geneve of Annecy. Omdat we weinig zin hadden om nog eens een grens te passeren viel de keus op Annecy, zeker ook omdat we er goede herinnerigen hadden aan ons bezoek met de Booghjes drie jaar geleden.

Tot onze eigen verbazing waren we supersnel ingepakt en waren we onderweg. De rit liep voorspoedig tot onze Google navigatie ons verzekerde dat we op de plaats van bestemming waren aangekomen terwijl we nog midden op de snelweg reden. Met wat kunst en vliegwerk kwamen we toch aan bij de “Vinyl Corner” waar een uiterst vriendelijke eigenaar ons mededeelde dat ze alleen online verkochten, helaas… gelukkig was er nog een tweede platenwinkel nabij het oude centrum en na een spannende parkeeractie in een wel heel krappe parkeergarage iiepen we het centrum van Annecy in.

Omdat de tweede winkel (“Culture Trock”) middagpauze had spreiden we een kleedje uit in een park aan de rand van het meer voor een lunch. Met uitzicht op het bijna azuurblauwe water en de omringende bergen kregen we het idee dat ongeveer de helft van alle mensen om ons heen de Nederlandse nationaliteit had. Toen het stokbrood met Babybel, Bifi en hardgekookte eitjes op was (weggespoeld met ijskoude Orangina) liepen we terug naar de platenwinkel om er achter te komen dat er niets van Luus haar gading bij was.Na nog een rondje door de oude stad te hebben gelopen zetten we weer koers naar het heelijk rustige Passy.

De avond werd besteed aan barbecuen met heerlijke spiezen en Tabouleh van de Grand Frais en wat tafeltennis en badminton. Mama was de eerste doe werd gestoken door een wesp, iets dat we al wel aan zagen komen door het grote aantal dat dagelijks voorbij komet vliegen, maar de gevolgen waren minimaal door met name een Franse dame die onmiddelijk kwam aanredden met een grote apparaat om het gif er uit te zuigen. Morgen stond eigenlijk een overnachting gepland in de Refuge Bellachat bij Chamonix maar omdat er onweer is voorspeld voor morgen lukte het ons nog om deze te verplaatsen naar komende zondag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.