Chamonix

Na de inspanning in de hitte van gisteren begonnen we de dag rustig. Vooraf was er wel het plan geweest om een stad te bezoeken en Geneve leek ons een mooie optie. Omdat het niet duidelijk was of we zonder de aanschaf van een Zwitsers vignet a 40 Euro de grens over zouden komen lieten we dit plan varen, dit tot verdriet van Lucia die had ontdekt dat er in Geneve meerdere winkels waren die vinyl verkochten. Resultaat was wel dat papa en mama rustig in de zon koffie konden drinken terwijl alles onder de 14 nog lag te slapen. Na het ontbijt had niemand eigenlijk zin om op te schieten en was er ruimte voor wat schermtijd en een extra rondje koffie met cookies au chocolat van de boulanger. Het was in de schaduw bij de tent prima uit te houden maar zodra er sprake was van enige lichamelijke activiteit kwam de hitte om de hoek kijken.

Na een snelle lunch sprongen we dan toch nog in de auto, niet naar het mondaine Geneve maar naar het minstens net zo chique Chamonix. Na een ritje van een klein half uur vonden we verrassend snel een perkeerplek en liepen we het centrum in. Papa nog even langs de North Face winkel, Kilian op zoek naar speelgoedwinkels met snelle RC auto’s of boten en Luus tevergeefs naar een winkel die platen verkocht.

Na het hele centrum te hebben verkend, besloten we gezamenlijk dat we lak hadden aan alle Franse regels mbt tijdstippen waarop er gegeten kon worden en klopten we om vijf uur aan bij een pizzeria. Eten was gelukkig geen probleem en de pizza’s waren goed te betalen en heerlijk dun.

Toen de hemel begon te betrekken, geheel overeenkomstig de voorspellingen, werd de rekening betaald en liepen we naar de auto. Op de terug weg nog wat boodschappen bij de Super-U in Passy waar we in de beginnende regen nog snel een waterijsje stonden weg te slurpen op de parkeerplaats. De regen hield wel aan maar viel gelukkig erg mee, de plannen voor morgen zijn nog een punt van discussie: wandelen (papa en mama) of nog een dagje lanterfanten (Lucia en Kilian).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.