Treasure hunt

Met de wandeling van gisteren nog in de benen waren we het unaniem met elkaar eens dat er vandaag niet zou worden gewandeld. Het weer was nog steeds angsaanjagend mooi en uiteindelijk besloten we gehoor te geven aan de al even aanhoudende de roep van Lucia en Kilian om nog eens seieus op zoek te gaan naar vakantiecadeaus, beide hadden ze daar serieus voor gespaard (de een wat meer dan de ander) maar wat ze zo graag wilden was nog niet gevonden. Lucia hunkerde nog steeds naar jaten tachtig muziek op vinyl en Kilian had zijn zinnen gezet op een snelle RC (radiografisch bestuurbare) boot. Aangezien we alle speelgoedwinkels in de buurt hadden gehad en we er axhter kwamen dat we de belangrijkste platenwinkel in Annecy vorige keer hadden overgeslagen zetten we na eeen snel ontbijtje koers naar deze stad aan het water.

Ondanks dat het goed is te merken dat de vakanties hier zijn losgebarsten vonden we nog een parkeerplek in het centrum en liepen we naar de oude stad. Mama had een vurige wens om daar op een heel specifieke plek aan het water koffie te gaan drinken en hoewel papa weinig kans zag op succes (druk!) zaten we even later toch prinsheerlijk aan de cappuccino op precies de gewenste plek.

Na een wandeling over de markt die in volle gang was kwamen we langs een kleine maar erg leuke speelgoedwinkel waar de “Uno Flip” kochten en Kilian een setje Pokemon kaarten. Daarna was het tijd voor lunch aan het meer. Met gevulde magen liepen we vervolgens langs “Vinyl and Coffee”, de platenwinkel waar Lucia eindelijk wat platen vond die ze graag wilde (2 x Duran Duran en het eerste album van Wham). Met het felbegeerde vinyl in de kofferbak reden we daarna nog langs een grote Jouet King aan de rand van Annecy waar Kilian ook eindelijk vond wat hij zocht: een boot die maarleiefst met 45 km per uur over het water zoeft.

De rest van de middag besteden we aan de terugreis naar Passy, boodschappen en pakten we ons boeltje in voor een barbecue aan het meer. Aan het meer wisten we nog een picknick tafel te scoren en aten we kipspiesjes, pastasalade en rauwkost, afgewisseld met wat zwemmen in het meer en racen met de boot toen het wat rustiger werd aan het water.

Morgen de laatste wandeldag, we proberen het weer hogerop te zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.