Auray

De nacht was droog, rustig en pikdonker maar werd wel om zes uur onderbroken door de Duitse overburen die luidruchtig hun camper aan het inpakken waren, na vertrek vielen we gelukkig nog wel weer in slaap en om bijna half negen was het tijd om op te staan. De lichte streep op de tent leek toch echt op zonlicht en dat werd bevestigd na het openritsen van de tent, ook de weersverwachting verzekerde ons dat het de hele dag droog zou blijven.

Nog tijdens het ontbijt werd het inmiddels al waterige zonnetje al bedek door bewolking en het duurde niet lang voordat de eerste druppels naar beneden vielen. De Booghjes kozen er voor om naar een stad op bijna een uur dijden te gaan, vooral Kilian had geen zin om vandaag weer lang in de auto te zitten en dat was te begrijpen. Na nog wat achterstallige klusjes waar we gisteren niet meer aan toe waren gekomen besloten we dat op de regenachtige camping blijven geen goed idee was. Na een korte blik op de kaart kwamen we bij Auray uit dat op iets meer dan een kwartier tijden lag.

Na even zoeken vonden we een mooie parkeerplek even buiten het centrum van waaruit we in tien minuten het nieuwe, hoger gelegen centrum inliepen. Na een rondje winkels was het tijd voor de eerste crêpes van deze vakantie die werd vergezeld door een glas cider. Daarna werd de wandeling vervolgd en daalden we door een steile straat af naar de oude haven van Auray, de Quais de Saint-Goustan waar we best enthousiast werden van de mooie gebouwen en schepen.

De terugweg werd op verzoek van Kilian een zoektocht naar een speelgoedwinkel die uiteindelijk tegenover de Crêperie bleek te liggen waar we eerder hadden gezeten. De juiste Beyblades waar Kilian naar op zoek was hadden ze helaas niet.

Dankzi jde Super-U waar we langsreden voor de dagelijkse boodschappen ging hij toch nog blij terug naar de tent. Het avondeten bestond uit pasta met tomatensaus en kaas en rauwkost en in het geval van papa in stukjes gesneden Bifi worstjes. De dag werd afgesloten met een potje Weerwolven in de tent van de Booghjes. Het bleef vandaag een komen en gaan van regenbuien en dat lijkt de komende tijd ook zo te blijven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.