Pont Ivy – toch maar nie

Na de best wel lange wandeling van gisteren was wandelen vandaag uit den boze, tijd voor iets anders dus en dat betekende rustig beginnen. Papa had eerder deze vakantie zijn slippers vernield tidjens een potje tafeltennis en een paar nieuwe waren zeer welkom. De Decathlon in Vannes was de meest logische plek voor een paar nieuwe maar het verkeersinfarct van ruim een wek geleden stond ons nog vers in het geheugen. Om dit te omzeilen hadden papa en Erik besloten om meteen om negen uur voor de deur te staan en dat lukte zonder file. Naast een paar slippers en een waterzak werd bij de naburige Grand Frais inkopen gedaan voor een barbecue, met barbecue-camembert, eend en zwaardvis beloofde het wel een culinair hoogstandje te worden.

Bij terugkomst op de camping was er nog tijd voor een snelle kop koffie en een broodje voordat we met de Booghjes de auto instapten op weg naar Pont Ivy. Pont Ivy is een stad landinwaarts op een uur rijden van de camping. De stad herbergt een kasteel, Chateau medieval de Rohan, en een veelvoud aan kapelletjes. De recensies waren bovendien lovend, genoeg om eens een kijkje te nemen. De rit liep voorspoedig en een parkeerplaats was snel gevonden. Bij het binnenlopen van het centrum viel al op dat het behoorlijk rustig was en dat de meeste winkels dicht waren. Eerst dachten we nog dat het te maken had met het feit dat het nog geen twee uur was maar al snel bleek dat de maandag de reden was.

Ondanks dat liepen we verder door de stad, langs de Église Saint-Joseph en het Chateau om tot de conclusie te komen dat het allemaal vergane glorie was.

(Luus in haar karakteristieke Snapchat-pose)

Niet alleen waren de meeste winkels dicht, opvallend veel winjelpanden bleken leeg te staan. Nadat we een ijsje hadden gekocht in een supermarkt werd snel weer koers gezet naar de camping. waar we de zemspullen pakten voor een duik. Papa ging er als eerste in en werd al dobberend tto zijn verrassing zachtjes in zijn vinger gebeten door een krab. Kilian had grootse plannen maar maakte direct rechtsomkeer bij het aanhoren van het krabverhaal en alleen Gwen er Erik durfden het nog aan om een plons te nemen.

De barbecue was een succes, vooral de gesmolten camembert en de eend waren heerliijk. Kilian stortte zich nog in het voetbalgeweld dat elke avond losbarst (Nederland tegen Frankrijk) en wist tussen de veel oudere jongens nog een doelpunt te maken. Dat alles onder toeziend ook van Luus en Gwen. Om twaalf uur deden we het licht uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.