Hittebestendig kamperen

De zomer in Nederland was tot nu toe uitermate teleustellend verlopen. Vanaf het begin van het jaar was er enorm veel regen gevallen en zelfs de maand juli was erg wisselvallig. Het was dan ook wel erg wennen dat de temperaturen hier vanaf het opstaan erg snel opliepen. De verwachting was dan ook dat het rond de 35 graden zou worden… Met de sportopleiding van Lucia die na de zomer in het verschiet lag had ze papa voorgesteld om ’s ochtends rond het meer te gaan rennen. Papa vond dat natuurlijk een prima idee en rond acht uur huppelden ze de route rond het meer bij een tempratuur van al 22 graden.

Terug bij de tent was het tijd voor het ritueel waar Kilian al lang naar uit had gekeken: het ophalen van het ontbijt bij de boulangerie in Domancy. Zo gezegd, zo gedaan en een half uur later lag er een heerlijk ontbijtje voor de tent met croissantjes, pain au chocolat en baguettes.

Over het ochtendprogramma bestond geen enkele twijfel: zwemmen. De opblaas Alpaca werd weer opgepoetst en met een tas vol handdoeken zetten we koers naar het meer waar we in de schaduw van een van de grote bomen een plekje vonden. Na een aantal zwemsessies gingen de Luus en Kilian voor de Frites Saucisses en deelden papa en mama ook een kaal frietje.

De tweede helft van de middag was weer voor een boodschapsessie, deze keer in de Carrefour in Sallanches. De hitte was zoadnig dat we weer verlangend uitkeken naar de koelte van deze supermarche en we deden er ook opvallend lang over voordat we weer de parkeerplaats opreden met de winkelwagen. Bij een temperatuur van 39,5 graden aten we snel een ijsje in de schaduw en haasten ons terug naar de camping met alle ingredienten voor een eerste barbecue met kip- en garnalenspiesjes en merguez. De tabouleh en sla konden atuurlijk ook niet ontbreken. Dit alles werd door papa en mama weggspoeld met het eerste groene biertje van deze vakantie.

Na het eten trotseerden we alle natuurwetten (“nooit zwemmen na het eten”) en plonsen we opnieuw in het meer. Het was de enige manier om nog wat afgekoeld ons bed in te rollen. Rond half twaalf vielen we in slaap op een (gelukkig) rustige camping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.