Hypermarché Maandag

Zoals belooofd hadden we vandaag nog een rustdag ingepland zodat delicate balans van rusten wandelen weer was hersteld. Bovendien gaf het ook de kans om vandaag nog eens uitgebreid de hypermarche in te verkennen. Na een ochtend die in alle rust werd doorgebracht, papa en mama hadden alle tijd om wat wandelkaarten te bestuderen voor potentiele nieuwe wandelingen, zette de colonne zich in gang richting de enige Hypermarche die de omgeving rijk is: de Carrefour in Sallanches.

De eerste keer shoppen in een Franse supermarkt is altijd een beetje een feest der herkenning en tegelijktertijd ook weer niet. De Booghjes en de Vadertjes namen er deze keer ruim de tijd voor en na twee uur was het eeven bibberen bij de kassa. De lunch bij terugkomst op de camping was wel een indrukwekkende met visballetjes, rillettes, gedroogde worst en heerlijke kaasjes. Dat alles vergezeld van Panache en Tourtell. Na de lunch lonkte het meer vanzelfsprekend en werd er druk gezwommen, met de frisbee gegooid en geluierd in de schaduw. Dat de Fransen ook vakantie hebben was goed duidelijk, we hadden het nog nooit zo druk gezien sinds we hier 2018 voor het eerst kwamen.

Na een snelle douche was het tijd voor het avondeten en daarvoor zetten we koers naar restaurant Les Criques, gelegen aan het Lac de Passy.

In de schaduw van de bomen werd er heerlijk gegeten van de (vega)-burgers, zalm, salades en steaks terwijl we de sneeuw en gletschers roze zagen kleuren in de ondergaande zon. Na het eten was het in het donker tijd voor een rondje rond het meer terwijl de sterren boven ons tevoorschijn zagen komen. Morgen weer tijd voor een wandeling, waarschijnlijk Refuge de Cerro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.