Met het plan voor Geneve dat niet door kon gaan waren we naarstig op zoek naar een andere bestemming voor deze dag. Na het ontbijt kwam Erik met het plan om een bezoekje te gaan brengen aan Yvoire, gelegen aan de Franse zuidwestelijke oever van het meer van Geneve. Met ruim vijf kwartier best een eind rijden maar het klonk de moeite waard en bovendien konden we zo alsnog een blik werpen op het meer van Geneve. Met de tassen ingepakt en de navigatie ingesteld reden we rond elf uur weg van de camping.
De rit verliep voorspoedig en aan de buitenrand van het dorp werden we ontvangen op een megagrote parkeerplaats waar we gelukkig nog een plek vonden. Gelukkig lag de P aan de rand van het centrum en enkele minuten later glom de zilverkleurige torenspits van de Eglise Saint Pancrace d’Yvoire ons tegemoet in het felle zonlicht. De smalle straatjes waren behoorlijk druk maar gelukkig waren er genoeg leuke winkeltjes om in rond te kijken. Omdat het al lunchtijd was liepen we langs de kerk naar beneden en vonden we een plekje aan de rand van het meer. Het stokbrood en de Bretonse Brets chips vonden hun weg naar onze magen terwijl we wat meewarig keken naar een aantal mannen die onder een felrood “Baignade Interdite” bord een duik namen in het heldere water. De reden hiervoor stond er ook bij vermeld, de aanwezigheid van de E-Coli bacterie in het water (ook wel: poepbacterie)….
Yvoire is gebouwd op een soort schiereiland en nam daardoor in het verleden een strategische positie in. Logisch gevolg was dan ook de bouw van een kasteel in de 12e eeuw. Na de lunch liepen we verder door het middeleeuwse plaatsje richting dit kasteel. We gingen er niet in maar liepen nog wel de steigers in de kleine haven op om er een mooie foto van te kunnen maken. Na nog wat lekkere ijsjes te hebben gekocht liepen we door naar de “echte” haven van waaruit ook alle toeristenboten vertrokken. Daarna slenterden we weer richting de auto voor de rit tentwaarts.
Bij de Super-U in Passy werden inkopen gedaan voor wat ingredienten om wraps te maken, kipspiesjes, sla, tomaten, tabouleh en stokbrood.