Inpakdag

De weergoden keken geruststellend op ons neer vanochtend. Waar het gisteren in de ochtend voor het eerst best wat had geregend op de camping waren de voorspellingen voor vandaag en morgen weer prima. Alle kans dus om de spullen droog ingpakt te krijgen en dat is altijd erg prettig. Natuurllijk wilden we nog wel even van de Marie Blachere croissantjes genieten en de teleustelling was groot toen deze dicht bleek te zijn vanwege de Franse nationale feestdag op 15 augustus (Maria Hemelvaart/Jour de l’assomption de Marie). De Intermarché in Domancy bracht weer de redding ondanks dat de croissantjes het natuurlijk niet konden halen bij de versie van de bakker. Daarna was er geen ontkomen meer aan. Eerst de auto helemaal leeg, kledingtassen reorganiseren en opnieuw inrichten, kookspullen inpakken en de partytent afbreken. Gelukkig bleef er zoals altijd nog wel ruimte voor een duik in het meer.

Voor het avondeten hadden we onze zinenn gezet op de heerlijke pizza’s van Pizzaiola in Megeve. De bochtige rit er naar toe was in het verleden absoluut waard gebleken en rond half zes kwamen we in beweging. Bij het pizzeria aangekomen werden we geconfronteerd met onze vroege eetgewoontes en eerder dan zeven uur konden we er niet terecht. Bij het zoeken naar een alternatief daalden we af naar het dorp Combloux waar we ook mis grepen. Terig bij Pizailoa bleek de vroegste optie nu te zijn verschoven naar kwart voor acht…. In arren moede belde papa op de parkeerplaats op goed geluk wat pizzeria’s in Sallanches en daar bleek een enthousiaste dame nog plek te hebben voor acht hongerige Hollanders.

De pizzeria bleek gelukkig heerlijke pizza’s te serveren maar het restaurant zelf bleek door de grote pizza-over een levensgroot rechaud te zijn. Het was zo warm binnen dat we af en toe even naar buiten moesten lopen om wat af te kunnen koelen. Om de hitte te kunnen ontvluchten bestelden we geen toetjes maarr besloten we om terug iop de camping nog even langs restaurant Les Criques te lopen voor een dessert. Dat bleek alleen nog mogelijk in de broem van voorverpakte ijsjes maar dat mocht de pret niet drukken.

Morgen rijden we weer richting ons lage landje aan de zee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.