Chapelle Notre Dame d’Hermone

Na een prima nacht en een rustig ontbijtje in de zon werd zowaar voor de eerste keer deze vakantie de rugzak ingepakt. We hadden een dubbel doel vandaag met als eerste een eenvoudige inloopwandeling naar de Chapelle Notre Dame d’Hermone, gevolgd door een bezoekje aan het stadje Evian-les-Bains aan de oever van het Lac Leman.

Na een rit van veertig minuten vonden we een parkeerplek op Col de Feu, een plek die populair is bij wielrenners. De wandeling begon op eenvoudig verhard pad langs mooie chalets en aplenweiden. Na ongeveer een kwartier begon het op een wat serieuzere klim te lijken en enthousiast geworden door de bergen om ons heen stormden we omhoog. De chapelle liet zich dan ook snel zien en na ruim een half uur kwamen we op het hoogste punt aan.

Het weer was al net zo prachtig als het uitzcht en we waren helemaal gelukkig met het prachtige uitzicht op het Lac Leman aan de ene kant en de ijzige toppen van het Mont Blanc massief aan de horizon in het zuiden. Na een lunch waarbij vooral de nectarines in de smaak vielen zetten we de afdaling in via een pad dat veel smaller was. Teruggekomen bij de auto reden we naar het lager gelegen Evians-les-Bains waar we een na een beoekje aan de Carrefour plek vonden in de parking van het Office du Tourisme.

In het centrum zelf bleken veel winkels gesloten en tot onze verbazing kwam dat door het feit dat woensdagmiddag, net zoals de maandag, blijkbaar een vrije middag is voor de winkeliers. Of dat alleen hier het geval was moet nog blijken. We slenterden toch nog wat langs de waterkant en deden alvast wat vooronderzoek hoe we met de boot in Lausanne konden komen.

Daarna trok de Église Notre-Dame de l’Assomption onze aandacht waar toevallig net op het orgel werd gespeeld. Uiteindelijk waren we het er over eens dat het tijd was voor een plons in het zwembad op de camping.

Het eten bestond vanavond uit ” Pasta Passy”, een gerecht dat vorig jaar samen met de Booghjes is ontstaan. Het bestaat uit een willekeurige pastasoort met als saus een combinatie van Barilla met olijven en Barilla met spaanse pepers. Dit werd gecombineerd met geraspte Emmentaler en lekkere basilicum-olijfolie. De pan ging schoon leeg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *