Wandeldag

Met opnieuw een warm zonnetje op de tent was het prettig wakker worden.

De weersvoorspellingen voor vandaag en de komende dagen zijn met afwisselend wat zon en wolken eigenlijk heel prima. Met dat in het achterhoofd lieten we het oorpsronkelijke plan om Roermond te gaan verkennen achter ons en besloten we bijna unaniem (alle volwassenen voor en alle kinderen tegen… ) dat een mooie wandeling het meest voor de hand liggend was.

Na in de ochtend wat rondgerommeld te hebben, Gwen, Lucia, Roy en Kilian kunnen het nog steeds fantastisch met elkaar vinden, werd er uitgebreid gelunched me echt Limburgs zuurvlees en werd er naarstig gezocht naar wandelmogelijkheden in de buurt. De keus viel uiteindelijk op een route door de Laurabossen in het grensgebied Kempen Broek even buiten Weert. De wandeling bleek een schot in de roos met fantastich mooie uitzichten en een route die afwisselend door Belgie en Nederland liep. De Schotse hooglanders die in dit gebied leven hebben we niet gezien, we de uitermate aggressieve muggen die ons zelfs overdag in de volle zon belaagden, tot grote frustratie van de kinderen.

Na de wandeling werden er bij de Albert Heijn in Weert boodschappen in huis gehaald voor een barbecue. Tussen de twee safaritenten in staat een mooie driepoot-barbecue die we erg graag wilden uitproberen en dat bleek prima te lukken.

Onder een onbewolkte hemel stookten we na afloop nog een vuurtje van al het droge hout dat we in de bossages achter de tent konden vinden. Morgen staat een dagje Toverland gepland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.