Zomer!

We waren bijna vergeten dat het kan: echte zomerdagen met temperaturen waarbij al voor 11 uur ’s ochtends het zweet je uitbreekt. Na twee van zulke dagen is een briesje vanuit zee wel heel welkom en gelukkig komt dat regelmatig voorbij.
Na best een aardige nacht begon de dag om 7 uur. Het plan was om vandaag eens op Kernous Plage te gaan kijken, het privé strand dat bij de camping hoort. Zo gezegd, zo gedaan en met Kilian in de buggy begaven we ons richting de zee.

image

Het bleek een prachtig strandje te zijn dat aan beide kanten wordt afgeschermd door rotsen. Dat we hier met een echte oceaan te maken hebben bleek meteen uit twee dingen. Ten eerste was het water erg koud, zwemmen kan maar niet zonder wat mentale voorbereiding.  Ten tweede stond Luus al vrij snel met enig ontzag te kijken naar een kwal formaat Kilian die was aangespoeld.

image

Maar goed, de zee was helder en rustig dus we durfden het aan om op schelpenjacht te gaan. De uiteindelijke buit, ruim twintig schelpen, werd meegezeuld naar de tent en daar schoongemaakt.
Na de lunch deden we een tevergeefse poging om Kilian te laten slapen. Een bedje in de schaduw onder een boom was helaas niet genoeg om de slaap te kunnen vatten. Aangezien er nog boodschappen moesten komen reden we dan maar richting de hypermarche en bij thuiskomst doken we voor het eerst het zwembad in.
Na het zwemmen leefde Bé zich uit op één van haar zorgvuldig voorbereidde campingrecepten, papa en mama zaten te smullen maar de kids helaas niet (hoewel Luus wel een dappere poging deed).
Dat het slaapschema van de kinderen anders moet werd vanavond bovendien wel  duidelijk. Kilian sliep pas om kwart voor tien en Luus was toen ook nog wakker… Morgen maar eens een keer naar bed op z’n Nederlands, gewoon om zeven uur.

2 reacties

  1. Hi there, het ziet er allemaal geweldig uit, daar op die camping. Goede keus. Leuke foto,s. En nu genieten. Hopelijk blijft het weer mooi. De Tour de France reed vandaag door Bretagne naar st. Malo. Nog iets van meegekregen. Plezier daar. X. Oop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.