Chateau Castelnaud

De dag begon vanochtend om 8:00, iets wat zo lang geleden was dat we het ons niet meer konden herinneren. Na een late start met croissantjes, koffie en eitjes gingen we op pad. Doel was enigszins onduidelijk maar Be besloot dat Castelnaud vast erg mooi moest zijn. De naam klonk erg bekend en het vermoeden was dat het in een van de boeken van Hanny (De Volmaakte Ketter) voorkwam. Castelnaud was inderdaad erg mooi: bij het binnenrijden torende een kasteel hoog boven het dorp uit. We besloten om er naar toe te lopen en gelukkig 5 minuten later dat het gekkenwerk was met een peuter en een baby.

image

We bleken bovendien nog een stuk dichterbij te kunnen komen met de auto. Met de buggy als backup voor Luus en Kilian in de buikdrager (Sette en Chiel bedankt!) gingen we alsnog op pad. Gelukkig was het vandaag behoorlijk bewolkt waardoor het met de hitte erg meeviel.

image

De twijfel die we hadden of Luus zo’n stapel stenen uit de Middeleeuwen wel leuk zou vinden was verdwenen op het moment dat ze de donkere wenteltrap zag die de toren in ging. Ze rende als eerste naar boven en vond het prachtig, ook de ridders en het oude wapentuig… Volgens de brochure was de kasteelheer vurig verdediger van het Kathaarse geloof, waarmee de link met de boeken van Hanny inderdaad duidelijk werd. Het uitzicht over het dal van de Dordogne was fantastisch. Na een uur rond gelopen hebben was het tijd voor lunch. Luus koos, niet heel verrassend, voor een pannenkoek en ijs toe.

image

De rest van de middag heerlijk bij de tent gezeten. Dat er veel Nederlanders op de camping staan werd nog eens duidelijk toen er een grote oranje opblaasmascotte bij het zwembad bleek te staan.

1 reactie

  1. Lijkt mij een mooie omgeving om een tijd te kamperen. Hopenlijk is het weer beter als in Nederland.Ga zaterdag naar Alkmaar. Nog veel mooie momenten in de Dordogne. groetjes Hans & Jacob.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.