Būrser Schlucht

Na een rustige nacht en weer rond acht uur wakker viel het op dat het meteen al warm was. De ochtenden tot nu toe waren lekker fris geweest maar nu was het direct al benauwd.
Het Oostenrijkse  weerbericht gaf aan dat het ruim boven de 30° zou worden dus de wandelkaart werd er weer bijgepakt om te zoeken naar een koele activiteit. Een overbuurvrouw kwam met de verlossende tip: een wandeling door een kloof met veel bomen en de rivier de Alvierbach de buurt van Būrs, de Būrser Schlucht.
Na een rit van bijna drie kwartier kwamen we aan en toen we uit de lekker koele auto stapten was het alsof je in een warm bad stapte. En toen we een kwartiertje later de kloof inwandelden was het inderdaad heerlijk koel. Het was een prachtige wandeling over een smal pad tussen hoge bomen langs de ruisende bergrivier. Om de zoveel meter was er een plek om langs het water te kunnen zitten. Na een half uurtje wandelen vonden we een mooie plek waar we vervolgens werden weggerookt door een gezin dat even verderop een vuurtje aan het stoken was. Het is een populaire hobby hier in Oostenrijk om tussen de middag een “grillplatz” op te zoeken om worsten te gaan braden.
Nog een stukje verder kwamen we bij een heel mooi rookvrij plekje waar we onze schoenen hebben uitgedaan en met onze voeten het koude water zijn ingegaan.

image

image

image

Aangezien we Luus hadden beloofd dat we ’s middags om drie uur weer terug zouden zijn (zwemmen met haar vakantievriendinnetje) keerden we terug naar de auto en toen we daar aankwamen bleek de lucht te betrekken.
Op de camping aangekomen kon Luus nog snel even zwemmen en ging papa nog de tent extra verankeren, krap een uur later begon het te onweren en te regenen.
Na een uitermate teleurstellende schnitzel in een nieuw hotel in Marul eindigde de dag voor de verandering bewolkt. Morgen keert de warmte toch weer terug.

Na

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.