Na regen komt de zon

Met een wat sip gezicht en gevoel werden we wakker onder wederom een grijze hemel waar met enige regelmaat miezerregen uit naar beneden kwam. Het vakantieschema was al wel geruisloos ingegaan met bedtijd rond een uur of half ef en ’s ochtends weer wakker worden rond half negen. Papa haalde met de auto broodjes bij de bakker en na het ontbijt bekeken we nog eens goed het weerbericht. De voorspelling liet zien dat de bewolking de tweede helft van de middag verdwenen zou moeten zijn. Tot die tijd was het nog even doorbijten en aangezien mama gisteren niet geslaagd was bij de Decathlon in Quimper besloten we dat we om van de regen verlost te zijn de Decathlon in Concarneau nog met een bezoek te vereren. Gelukkig vond mama deze keer genoeg van haar gading en vond Luus nog een paar mooie flippers voor in het zwembad.

Terug bij de tent zagen we halverwege de middag boven de Baie de la Foret opeens een duidelijke scheiding in de lucht tussen de wolken en het deel waar de zon vrij spel had en een uur later brak de zon ook door boven de camping. Snel zetten we wat stoelen in de zon en met een plaatselijk biertje er bij genoten we van de warmte. Het avond eten bestond uit moten verse zalm met broccoli en instant aardappelpuree. Het is altijd even afwachten wat Luus en Kilian er van vinden maar vooral Luus ging helemaal los op de zalm, die ook wel erg lekker was. Kilian moest niets hebben van dat roze gedoe en hield het bij de broccoli en wat crackers. De aardappelpuree viel alleen bij papa en mama in de smaak.

De avond werd afgesloten met een tafeltenniswedstrijd die in het voordeel van mama werd beslist en terwijl de hemel bijna letterlijk in vuur en vla stond maakten we ons klaar voor bed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.