Go with the flow

We werden wat onrustig wakker vanochtend want de Oostenrijkse weerberichten hadden voor vandaag “brūtende hitze” voorspeld. In combinatie met krantenkoppen die “Es war noch nie so heiss!” schreeuwden kregen we het gevoel dat we er alles aan moesten doen om geen onderdeel te worden van een soort menselijke barbecue…. Het viel gelukkig redelijk mee.
Als tip hadden we de Waldseilgarten in de buurt van Damūls gekregen. Een wandel/klim pad tussen de bomen en dus lekker koel. De weg naar Damüls was zo mooi dat we besloten om nog even door te rijden en eindigden we op het bijna 1800 meter hoge Furkajoch.

image

Het Furkajoch

Met prachtig uitzicht op de omringende toppen snoven de frisse berglucht op en verbaasden we ons er over dat het helemaal bewolkt was. De voorspelde hitte leek uit te blijven.
We hadden nog steeds het plan om naar de Waldseilgarten te gaan maar waren direct genezen toen we de entreeprijzen zagen. Het zou ons €64 gaan kosten met een reële kans dat Luus en Kilian bij de eerste de beste klim zouden gaan roepen dat ze niet durfden. Geen optie dus.
Een paar kilometer terug hadden we een werkende stoeltjeslift gezien en dat leek ons een leuk alternatief plan. Luus en Kilian waren ook meteen enthousiast dus zaten we een half uur later met z’n viertjes naast elkaar in een stoeltje op weg naar de Eisenalpstube.

image

Onderweg naar boven werden we wat verrast door een enorm donkere lucht en boven aangekomen doken we dan ook snel de stube in voor een lunch. Papa kon eindelijk aan de rösti met ei en spek, mama ging voor de soep met knödel, Luus ging voor de patat en Kilian kreeg eindelijk de pannenkoeken waar hij al dagen om vroeg. Helaas wel de Oostenrijkse variant, de Kaiserschmarren, waardoor hij na een aantal happen er alweer de brui aan gaf.
Na het eten was het weer wat opgeklaard en gingen we dan toch nog voor een wandeling tussen de bloemen en de koeien.

image

Wandelen tussen de koeien

image

Kilian vond het niet altijd leuk...

image

...maar wel bij papa op z'n nek

Na weer met de stoeltjeslift te zijn afgedaald wilden we nog boodschappen doen maar tot onze verbijstering bleken alle supermarkten zaterdagmiddag vanaf 12 uur te zijn gesloten. Erg vervelend met de zondag nog voor de boeg. De enige oplossing was volledig afdalen naar het dal waar een grotere supermarkt was.
Aan het begin van de avond brak de zon weer door en werd het alsnog enorm warm. Komende dagen hopelijk iets koeler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.